Cropped landscape
Belföld
Boros Bánk Levente: Ha egy párt túl sokat enged, akkor súlyos összegektől esik el
2018-04-0320:23
boros, bánk, levente, ellenzék, visszaléptetések, párt, jelölt
Előrevetítették a baloldali ellenzéki pártok, hogy sorozatos visszaléptetésekre lehet számítani. Karácsony Gergely 10-15 egyéni körzetet jelölt meg. Ungár Péter az LMP elnökségi tagja azt mondta, nem szeretnének visszaléptetésekről üzengetni a sajtóban. Gyurcsány Ferenc abban reménykedik, hogy Csepelen az egyetlen demokratikus ellenzéki jelölt DK-s színekben fog indulni. Juhász Péter szerint „van számos olyan jelöltje az Együttnek, akik helyben az ellenzéket testesítik meg.” A visszaléptetések azonban elmaradtak. A Napi aktuális vendége Boros Bánk Levente politológus volt.
Boros Bánk Levente: 

mire kialakítottam az álláspontomat a bejelentett visszaléptetésekkel kapcsolatban addigra meg is cáfolta Karácsony Gergely egy Facebook üzenetben, mely szerint mégsem történt meg az MSZP és az LMP között négy helyen a visszaléptetés.
A politológus szerint ennek az lehet az oka, hogy ez presztízskérdés mindegyik párt szempontjából. Hány jelöltje marad talpon az adott pártnak? Hozzátette: komoly belső feszültségeket eredményezhet, ha egy párt nem tudja rávenni a saját jelöltjét arra, hogy visszalépjen egy másik párt javára. Boros Bánk Levente szerint súlyos millióktól, tízmillióktól eshet el egy párt, hogy ha túl sok jelöltet léptet vissza, mivel a kampányfinanszírozás szempontjából mindegyik jelölt után jár egy kvóta, és a pártnak is jár egy adott mennyiségű jelölt után. Azonban ha egy párt túl sokat enged, akkor súlyos összegektől esik el.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A Nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ