Cropped landscape
Belföld
Dömötör Csaba: Vona úgy fordítana hátat a magyaroknak, mint az elmúlt években a saját szavazóinak
2018-04-0318:30
fidesz, jobbik, vona, gábor, bevándorlás, választás
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke "pont úgy fordítana hátat a gyöngyösieknek és minden magyar embernek, ahogy az elmúlt években a saját szavazóinak".
Pár nappal a választás előtt a Jobbik "kétségbeesetten" próbálja letagadni korábbi bevándorlást támogató döntéseit. Az a Jobbik próbált üres ígéreteket tenni, amelyik nem szavazta meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást
- írta Dömötör Csaba az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Felhívta a figyelmet arra: Vona Gábor a határzárat is nyíltan támadta, kudarcnak nevezte annak megépítését. Mindezt súlyosbítva az egykori nemzeti párt most azokkal a baloldaliakkal működik együtt, akik mindvégig támogatták a betelepítéseket - tette hozzá. Úgy fogalmazott: egy olyan politikai erő reménytelen próbálkozásai ezek, amely bármit megtesz, ha attól egy kis hatalmat remél. Dömötör Csaba szerint semmilyen "kommunikációs ravaszkodás" nem tudja feledtetni, hogy a Jobbik Vona Gábor vezetésével "átverte korábbi szavazóit".

A Fidesz a témában kiadott közleményében azt írta: nincs migrációs pótvizsga.

A Jobbik nem is egyszer elbukott. Vona Gábor a kerítésépítésnél és az migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosításnál is bebizonyította, hogy nem a magyar emberek oldalán áll - olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében. A Kormányzati Tájékoztatási Központ és a Fidesz is arra reagált, hogy Vona Gábor kedden Gyöngyösön egyebek mellett arról beszélt: az április 8-i választás tétje nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát, a választási győzelem pedig a részvételen fog múlni. Szólt arról is, hogy a kormánypropagandával ellentétben a választás kérdése nem a bevándorlás, éppen ellenkezőleg, arról fog dönteni, hogy kivándorlóország leszünk-e, sikerül-e megállítani, megfordítani a fiatalok kivándorlását. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ