Cropped landscape
Belföld
„Párzási időszakban agresszívak a romák” – újabb jobbikos hangfelvétel
2018-04-0318:33
apáti istván, jobbik, választás, cigányság, Zagyva György Gyula
A cigányok kapcsán fizikai erőszakról, sterilizálásról és párzási időszakról beszélő jobbikosok a szibériai munkatábort is preventív eszköznek tartották a tyúklopással szembeni harcban. 
Szibériába küldte volna a bűnöző cigányokat a Jobbik – erről beszéltek a radikális párt politikusai a Szent Korona Rádió Sin City c. műsorának 2010/11-es adásaiban. A hangfelvételeket a Mandiner publikálta
 
Zagyva György Gyula a műsorban – aki akkor még parlamenti képviselő volt, jelenleg pedig a közmunka-programot felügyeli Tiszavasváriban – arról beszélt: lehessen Szibériába kerülni tyúklopásért is. Úgy fogalmazott: 
amikor hazajön és elmondja a cigánysoron – mert tyúklopásért általában nem fehér emberek szoktak bekerülni –, elmondja a cigánysoron, hogy milyen jó volt Szibériában mínusz harminc fokban, akkor utána jön létre ez a preventív dolog, hogy nem… utána meg fogják háromszor is gondolni.
A műsorban nem csak ekkor minősítették a romákat a jobbikosok, korábban fizikai erőszakról, sterilizálásról és párzási időszakról beszéltek. Apáti István, a párt országgyűlési képviselője például azt mondta, hogy szerinte a cigányok a verésből értenek. Úgy fogalmazott:
a cigányokkal szemben nem lehet másként fellépni csak akár verbális, akár fizikai erőszak révén, mert sok esetben a nyers erőn kívül semmi másból nem értenek.
Apáti később pedig még hozzátette azt is, hogy szerinte a párzási időszakban agresszívak lesznek a romák, ellenük a rendőrök tehetetlenek, ezért kellene bevetni a gárdát, hiszen egy gárdistától jobban félnek a romák, mint a rendőröktől. 

Apáti István idén is országgyűlési képviselőjelöltként indul a Jobbik színeiben az április 8-i választáson. 
Mandiner
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ