Cropped landscape
Belföld
Hadházy egyoldalúan visszalép, ha péntekig nincs megállapodás
2018-04-0411:33
„Írásban is megerősítem: amennyiben addig nem lesz országosan megállapodás az ellenzéki pártok között, péntek délután hajlandó vagyok egyoldalúan visszalépni Szekszárdon az egyéni jelöltségtől” – közölte a Facebook-oldalán Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke azt írta, kedden egészen estig azt hitte, jó esély van „értelmes technikai együttműködésre” az egyik ellenzéki párttal.
„Ezt az elnökségi határozatukat mintha a Fidesz írta volna, hogy biztosan ne legyen együttműködés” – közölte, és kiemelte: visszautasítja, hogy az LMP ne törekedne megegyezésre ellenzéki pártokkal, és továbbra is reméli, hogy lesznek ilyenek.
 
„Nem rajtunk múlik. És bár tartok attól, hogy az MSZP ezzel egyszerűen visszaél, az LMP elkötelezettségének bizonyítékául megismétlem: amennyiben péntek délutánig nem lesz értelmezhető országos megegyezés legalább valamelyik ellenzéki oldallal, én Szekszárdon kész vagyok egyoldalúan visszalépni” – szögezte le.

Ungár Péter is hasonló véleményen van Hadházyval. Az LMP elnökségi tagja szerint az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szándékosan tett olyan ajánlatot, amelybe az LMP soha nem fog belemenni. Mint azt a fiatal politikus kifejtette: az MSZP 3:27-es ajánlatot tett az LMP-nek.
 
1. Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás. Karácsony Gergely pontosan tudta, hogy egy ilyen ajánlatba az LMP soha nem fog belemenni. Mert soha nem a megállapodás volt a céljuk, hanem az, hogy elmondhassák, hogy miattunk nem lehet. Pedig ez nem igaz.
2. Az MSZP csak a DK részére lépett vissza, más javára nem.
3. Az MSZP azért hajlandó csak négy helyen visszalépni, mert különben elvesztik a kampánytámogatásuk felét. Nem a győzelmi esélyeket, hanem a pénzt akarják maximalizálni.
4. Az MSZP és Karácsony Gergely ma újra bebizonyította, hogy nem a kormányt akarja leváltani, hanem minél több politikusuknak akar még négy évet a parlamentben. Mert ez a párt a túlélésre játszik, másra nem.
5. Az LMP tisztességes megállapodást szeretett volna, ez sokminden, de nem tisztességes.”

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ