Cropped landscape
Belföld
Magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába
2018-04-0417:14
magyar, rendőr, határ, védelem, Szerbia, macedónia
Magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába szerdán, hogy a fogadó országokkal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.
A közlés szerint Szerbiába 15, Macedóniába 30 utazik, akiket Pozsgai Zsolt személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes búcsúztatott Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában. A rendőrök a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépő migránsok előállításában. 

A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is - írták a honlapon. Hozzátették, mindkét kontingenst terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingenst pedig mobil hőkamerával is felszerelték. A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett - fűzték hozzá. 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ