Cropped landscape
Belföld
Nyakig benne van a jobbikos Staudt az áfacsalási bizniszben
2018-04-0417:44
Staudt Gábor, jobbik, F. László, Nemzeti Nyomozó Iroda, áfacsalás, budai gyula, fidesz
Saját irodáját is felajánlotta Staudt Gábor, a Jobbik politikusa az áfacsalásra szakosodott céghálózat papírjainak őrzésére – értesült a Magyar Idők. A lap információi szerint Staudt arra hivatkozott, hogy képviselőként őt védi a mentelmi jog, egy házkutatásnál pedig így időt nyerhetnek a bizonyítékok eltüntetésére. A Magyar Idők azt is megtudta, F. László, a Nemzeti Nyomozó Iroda nyugalmazott alezredese, valamint a jobbikos képviselő egy 12. kerületi étteremben egyeztette egy nemesfémekkel kereskedő vállalkozóval az áfáztatást.
Egyre több részlet derül ki a jobbikos Staudt Gábort gyanúba keverő, többmilliárdos csalás ügyében, melyben fel is jelentették a Jobbik országgyűlési képviselőjét. A PestiSrácok.hu-n megjelent cikkből korábban kiderült, hogy az áfacsalásra szakosodott bandát F. László, a Nemzeti Nyomozó Iroda nyugalmazott alezredese vezette, a férfi pedig Staudt tanácsadója és bizalmasa volt. 

A Magyar Idők információi szerint azonban ennél sokkal többről van szó, ugyanis a politikus nemcsak tudott a bizniszről, hanem a módszer kidolgozásában is részt vett. 
A történet 2012-ben kezdődött. A lap forrása szerint a volt rendőr és a képviselő egy 12. kerületi étteremben találkozott a nemesfémekkel kereskedő P. Lóránttal, akinek azt mondták, segítenek kijátszani az áfaszabályokat, a pénzt pedig egy Kanári-szigeteken alapított cégben mossák tisztára. F. László és Staudt azt ígérték a vállalkozónak, hogy az ő közreműködésükkel óriási pénzt kaszálhat az üzleten. 

A segítséget persze nem adták ingyen, havi 6000 eurót kértek, amit minden alkalommal F. László vett át. 
 Azt egyelőre nem tudni, hogy Staudt ebből mennyit kapott, de a Jobbik politikusa azt állította az üzletembernek, hogy ahhoz, hogy simán menjenek a dolgok, több dologgal is tud segíteni. Felajánlotta például, hogy tárolhatják a céghálózat papírjait az ő irodájában, hiszen képviselőként őt védi a mentelmi jog, házkutatást így nála nem lehet tartani, a mentelmi jog felfüggesztéséig pedig van idő eltüntetni a bizonyítékokat. 
 
Mivel F. László és Staudt tudta, hogy a vállalkozónak egy korábbi büntetőügye miatt börtönbe kell vonulnia, a politikus azt is vállalta, hogy képviselői befolyását felhasználva elintézi, hogy a férfi büntetése alatt hazajárjon és hogy hamarabb szabaduljon. A cégvezető végül nemet mondott, de amikor bevonult a börtönbe – 2013 májusában F. László azonnal megkezdte a cég irányításának átvételét. 
 
Az áfacsalási módszer kidolgozásában is sokat segített Staudt. A neve elhallgatását kérő informátor elmondta,
 
visszaélve képviselői mandátumával, Staudt hivatalos kérdéseket intézett a hatóságokhoz és az ott kapott válaszokból szűrték le, mit kell finomítani a rendszeren ahhoz, hogy soha ne bukjanak le.

Fidesz: újabb áfacsaló bukott le a Jobbikban 

Újabb áfacsaló bukott le a Jobbikban, Vona Gábor pártja tele van bűnözőkkel - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek. A kormánypárti politikus kifejtette: kiderült, hogy Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő nemcsak egy áfacsaló bűnszervezet tagja volt, hanem még segített is kidolgozni a módszert. Képviselői munkáján keresztül segítette a bűnbandát, és még az irodáját is felajánlotta nekik - fogalmazott. 

A hírek szerint ráadásul "a hatalomért és a pénzért tette", mert belügyminiszter akar lenni - tette hozzá Budai Gyula. 
Azt is mondta, nem ez az első ilyen bűncselekmény a Jobbikban, korábban Volner János alelnökről mondta ki a bíróság jogerősen, hogy áfacsaló, ő 21 millió forint áfát csalt el, aztán a cégeit gyorsan eltüntette. 

Magyar Idők/MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ