Cover
Belföld
Nyomoznak Márky-Zay Péter kampányoldala miatt
2018-04-0406:16
A választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával indult nyomozás a Somogy megyei 4. választókerület független parlamenti képviselőjelöltjének feljelentése nyomán. Jámbor Péter több ellenzéki portál, például a Márki-Zay Péter által kezelt Rendszerváltás2018.hu kapcsán azt kifogásolja, hogy manipulálják a választókat - írja a Magyar Idők.
Nyomozás indult a hét végén a Somogy megyei 4. választókerület (Siófok) független parlamenti képviselőjelöltjének feljelentése nyomán. Az eljárásban a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter által vezetett Rendszerváltás2018.hu internetes portál, illetve több ellenzéki kampányoldal kapcsán azt vizsgálják, működésük megsérti-e a választási törvényt – értesült a Magyar Idők.

Megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette: a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanújával indított eljárás ismeretlen tettes ellen zajlik. Lapunknak Jámbor Péter független siófoki képviselőjelölt kifejtette: a háttérhatalom által irányított bábellenzék manipulálja azokat a választópolgárokat, akik az egyes körzetekben esélyes politikusok iránt érdeklődnek az interneten.
Elmondta, hogy a Nemzeti Választási Bizottsághoz is bejelentést tett. Ebben azt kifogásolja, hogy miközben hivatalosan jegyzett függetlenként kampányol a térségben a helyi lakosok több száz fős ajánlásával, az országosan nagy tömegeket elérő internetes szavazóoldalakon – ahol az egyes körzetek ellenzéki jelöltjeinek fideszes képviselőkkel szembeni esélyeit latolgatják – még csak az induló képviselőjelöltek felsorolásában sem tüntetik őt fel.

Így például többszöri kérése ellenére a neve a mai napig nem található meg a Hódmezővásárhelyen nemrég polgármesteri címhez jutott Márki-Zay Péter által irányított Rendszerváltás2018.hu mozgalmi oldalon, amelyet az RTL Klub Facebook-oldala is reklámoz, sem a Jobbik közeli Iránytű Intézet Kireszavazzunk.hu portálján. Továbbá a Taktikaiszavazás.hu weboldalról és – egy lábjegyzeten kívül – az Index.hu tematikus rovatából is kihagyták.

– Súlyos hátrányban vagyok az ellenzéki taktikázás miatt. Azért tettem feljelentést, mert az Együtt, a Momentum, a Jobbik, az LMP és az MSZP–Párbeszéd, valamint a DK által támogatott helyi jelöltek valamennyien szerepelnek ezeken az oldalakon, én viszont valódi függetlenként ilyen módon nem létezem. Emögött szándékosság van – szögezte le Jámbor Péter.

Több kampányoldalon Márki-Zay ajánlásával Siófokon a legesélyesebb ellenzéki jelöltként a baloldal által támogatott Magyar György ügyvédet tüntetik fel, holott ez Jámbor szerint megtévesztő. Mint mondta, az összehangolt manipulációt az is bizonyítja, hogy a látszólag egymástól függetlenül működő portálok egyikén sem szerepeltetik, pedig valamennyit megkereste levélben. Úgy vélekedett, az ellenzéki taktikázás mögött pártpénzekről is szó van.

– Egy siófoki lakossági fórumon Gőgös Zoltán azt mondta, a Párbeszéd–MSZP által támogatott Magyar György nem az MSZP színeiben indul a képviselői székért, aki egyébként függetlennek vallja magát a körzetben, megtévesztve a helyieket. Magyar visszalépésével kapcsolatban egyik bizalmasa telefonon azt mondta szó szerint idézve: „A Gyuri valójában szarik az MSZP-re. Csakhogy elveszítenének 160 milliót” – idézte fel Jámbor a rögzített beszélgetést. Szerinte az ellenzéki erők összefogásában csak olyan jelöltek rúghatnak labdába, akik hűbéresként képviselik egy olyan háttértömörülés érdekeit, amely nem a magyar választókért alakult.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ