Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: A választás tétje a jövő
2018-04-0408:40
2010-ben, talán a szekszárdiak is emlékeznek erre, egy csőd szélén egyensúlyozó országban éltünk. El voltak adósodva a családok, különösen a devizahitelek súlya alatt, el voltak adósodva a vállalkozások, és az ország is egy-két napra volt attól, hogy felboruljon” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a szekszárdi televíziónak adott interjújában.
„IMF-hitelt kellett felvennie, valamint Brüsszeltől kellett pénzt kérnie az előző kormánynak. Úgy nézett ki, hogy adósrabszolgaságban fogjuk leélni az életünket” – fűzte hozzá. Ehhez képest a devizahiteleseket kisegítettük a bajból, a vállalkozások fejlődnek, Brüsszelnek visszafizettük a pénzt, az IMF-et pedig hazaküldtük – mondta.

„Brüsszellel szemben világossá tettük, hogy meddig és ne tovább, az ország függetlenségét megerősítettük” – hangsúlyozta Orbán Viktor. „Nagy utat tett meg Magyarország, ma azt látom, hogy az emberek bizalommal fordulnak a jövő felé” – fogalmazott a kormányfő.
2010-ben tömeges munkanélküliség volt, ehhez képest most egy karnyújtásnyira van a teljes foglalkoztatottság, aki igazán akar dolgozni, az tud is. A közmunkaprogram bevált, az ország tele van életerővel, most már csak arra kell figyelni, hogy ez megmaradjon – vélekedett Orbán Viktor.

Modern világban élünk, ahol a bel- és külpolitika nem válik el olyan élesen egymástól, mint korábban. A világban történő dolgok sokkal gyorsabban és közvetlenebben fejtik ki hatásukat Magyarországon, és egész Európa ugyanazzal a kérdéssel néz szembe, mint Magyarország – mondta a miniszterelnök.
Délről és keletről óriási embertömegek igyekeznek az egyébként sikeres, gazdag és jómódú Európába, egy másik és jobb élet miatt – közölte, majd hozzátette: az a kérdés, hogy mit kezd ezzel a helyzettel Európa. Európának az egyik része nem akar, nem tud ellenállni, lassacskán bevándorlóországgá- és földrésszé alakítja magát, egy másik része a kontinensnek, köztük Magyarország is, azt mondja, hogy erről szó sem lehet, Európát meg kell őrizni európainak, Magyarországot pedig meg kell őrizni magyarnak – jelentette ki a kormányfő.
„A választás is erről szól, lényegében leegyszerűsödtek a dolgok, volt egy hosszú kampány, amelynek már lassan a végéhez közeledünk, lehet tudni, hogy kik állnak az egyik oldalon, illetve kik állnak a másik oldalon” – fogalmazott Orbán Viktor. „Egyik oldalon vagyunk mi, meg tudjuk és meg is akarjuk védeni Magyarországot” – hangsúlyozta, majd folytatta: a másik oldalon pedig állnak a bevándorlást támogató pártok, azok vezetői, illetve az azok mögött meghúzódó aktivisták.

„Azok a külföldi erők, amelyek arra akarják felhasználni a magyar ellenzéket, hogy olyan kormánya legyen az országnak, amely Nyugat-Európához hasonlóan behívja és beszállítja a bevándorlókat, és egy zavaros, kevert népességű Magyarországot akarnak felépíteni” – mondta. „Ez a jövő van előttünk, a választás tétje a jövő, csak az a kérdés, hogy a jövő az csupán a magyar gazdasági és városfejlesztési kérdésekről fog-e szólni. Ahhoz, hogy hogy beszélhessünk ilyen jövőről, először meg kell védeni azt” – vélekedett Orbán Viktor.
Hirado.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ