Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: Ma ismét el akarják tőlünk venni a hazánkat + VIDEÓ
2018-04-0410:19
A déli határon épült kerítés elsősorban Budapestet védi, mondta a miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Ludovika Egyetemi Campus ünnepélyes átadóján tartott beszédében.
Budapest ma Közép-Európa leggyorsabban fejlődő és legizgalmasabb városa – mondta kormányfő a Ludovika Campus ünnepélyes átadóján tartott beszédében. Kiemelte: hat esztendő alatt alapítottunk itt, Budapest szívében egy egyetemet. A nagy múltú intézmény nem csak a régi fényét, régi küldetését is visszanyerte.  A Ludovika mindvégig arra nevelte az ott tanulókat, hogy őrözzék meg hazánkat egy független, szabad Magyarországnak, fogalmazott Orbán Viktor.

Nekünk magyaroknak egyetlen hazánk van, hangsúlyozta a miniszterelnök. Hosszan tudjuk sorolni, hogy hányan és hányféle módon akarták elvenni tőlünk, és azt is tudjuk, ma sem rövidebb a hasonszőrűek sorsa, mutatott rá a Magyarország előtt álló kihívásokra a kormányfő. Igyekezett leszögezni, hogy elég egyetlen rossz lépés és nincs megállás a lejtőn.

Kijelentette: ma ismét el akarják venni tőlünk a hazákat, és bevándorló országgá tennének minket. Hat éve, amikor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet alapítottuk, még békeidőkre készültünk – mondta Orbán Viktor. Amit eddig átéltünk az még csak előhulláma volt annak az áradatnak, amely felénk közeledik, ugyanis sok milliónyian készülnek készülnek útra a Közel-Keletről, Afrikából, és mindannyian Európa felé veszik az irányt, nyomatékosította a veszély súlyosságát a kormányfő. Leszögezte: a kormány a bevándorlástól való fenyegetettségben és a zavaros európai viszonyokban is elsődleges fontosságúnak tartja a magyarok biztonságát. A miniszterelnök úgy látja, hogy a migráció Magyarországon első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti. Emlékeztetett a három évvel ezelőtt a Keleti pályaudvar és a II. János Pál pápa tér közelében lejátszódott eseményekre. Ezek nem ismétlődhetnek meg még egyszer, jelentette ki a kormányfő. Hozzátette: a déli határon épült kerítés elsősorban Budapestet védi.

Közép-Európa városaiban ma nincsenek bevándorlónegyedek, mondta Orbán Viktor, de kiemelte: elég egy elhibázott döntés, egy elhibázott választás és Budapestre nem fogunk ráismerni. Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa és jó itt élni, jó itt gyermeket nevelni, jó biztonságban tudni a családjainkat, hangsúlyozta a kormányfő.
Tarlós István: Budapest ma jobb város, mint 8 évvel ezelőtt
 
Budapest ma jobb város, és sokkal előrébb tart, mint 8 évvel ezelőtt - jelentette ki Tarlós István főpolgármester a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának ünnepélyes átadásán. 
 
A főpolgármester beszédében hosszasan sorolta, hogy a kormány támogatásával milyen fejlesztések, építkezések történtek Budapesten az elmúlt 8 évben. Ezekre most a megújult Orczy kert és a Ludovika Campus "felteszi a koronát" - fogalmazott Tarlós István. 
    
Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), VIII. kerületi polgármester azt emelte ki: a Ludovika és az Orczy kert fejlesztése "motorja lesz" a környék felemelkedésének, jelentősen javulni fog a közbiztonság, és az ingatlanok értéke is emelkedni fog. 
    
Köszöntőjében Patyi András, az NKE rektora kiemelte: az egyetem fejlesztése tudatos közszolgálat-fejlesztés, és egyben átfogó városfejlesztés. Hozzátette, hogy az egyetem fejlesztése akkor teljesedik ki, ha a most még máshol folyó honvédtisztképzés is visszatérhet a Ludovikára, "az ősi fészekbe". 

Hirado.hu - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ