Cropped landscape
Belföld
Plusz-mínusz: Soros a jóságos öreg bácsi, vagy a manipulálás hercege?
2018-04-0406:40
Visszalépések tucatjait ígérte a hajrában Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Soros György kétezer zsoldosa harcol a magyar kormány ellen Orbán Viktor szerint. Németh Eszter civil aktivista és Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója között egyebek között komoly vita alakult ki Soros György tevékenységének megítéléséről az ECHO TV stúdiójában.
Németh Eszter azt kifogásolja, hogy meglátása szerint a Fidesz-KDNP-nek nincs választási programja. Úgy véli, nem lehet tudni, hogy a jelenlegi kormánypárok milyen lépésekre készülnek az egészségügy, az oktatás, a korrupció és az igazságszolgáltatás terén. Hozzátette: csak azt hallani, hogy migráció és Soros. 

Azt azért senki ne gondolja, hogy bárkinek a fejében az ellenzéki oldalon van egy világos lépés a kormányalakítás utáni első lépésekre. Alapvető dolgokban nem értenek egyet
– reagált az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Úgy fogalmazott, az ellenzéki pártoknak azt könnyű mondaniuk, hogy „legyen jobb”, a Kétfarkú Kutyapárt üzenetei körülbelül úgy működnek, mint az MSZP-PM üzenetei, csak az egyik viccpártként aposztrofálja magát, a másik pedig a vezető ellenzéki erőként. 
 
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: vagy nemzeti kormány lesz, és Magyarország magyar ország marad, vagy egy internacionalista kormány, amelyet alapvetően Soros György állít majd fel, és akkor Magyarország bevándorlóországgá válik. 

Az adásban Németh Eszter a kijelentést komolytalannak nevezte, kiállt amellett, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns, egy olyan idős ember és soha nem ártott Magyarországnak. 
Van egy jóságos amerikai nagybácsi, aki elszakadt Magyarországról, de azért betegre kereste magát ilyen-olyan módszerekkel és még segíti is az itthonragadt magyarokat. Ez nagyon jól hangzik, csak a valóságban azt látjuk, hogy az élete utolsó éveit éppen taposó öreg bácsi rendszeresen kiutazik Brüsszelbe, ott úgy fogadják, mint valamiféle állami vezetőt vagy herceget. Ott ő elmondja Junckernek, mi a helyzet, majd az egész eurokrata hadsereg azon dolgozik, hogy az ő ajánlásait végrehajtsa
– hívta fel rá a figyelmet Kovács István, aki szerint ez az egész, Soros-féle befolyásolási politika a pénzről szól. 
 
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Plusz-mínusz
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ