Cropped landscape
Belföld
Újabb visszalépések ellenzéki oldalon
2018-04-0415:29
2018-as választás, április 8., Karácsony Gergely, juhász péter, mszp, gyurcsány ferenc, hollik istván
Egyéni országgyűlési képviselőjelöltek visszaléptetését jelentette be az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt szerdán Budapesten. A közös sajtótájékoztatót a Facebookon is közvetítették. Kiderült, a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és az ellenzékből legesélyesebbnek tartott belvárosi jelölt V. Naszályi Márta, aki szűk egy napja még egy Facebook-posztban nevezte kacsának visszalépést, mégis visszalépett. 
A megállapodás szerint Budapest két választókörzetében az Együtt jelöltje javára lép vissza az MSZP-Párbeszéd és a DK. A csepeli választókörzetében Szabó Szabolcs, míg a XVI. kerületben Vajda Zoltán marad a jelölt. 
    
Az Együtt visszalépteti a jelöltjeit az MSZP javára a főváros a III. kerületében, a XX. kerületben és a XXII. kerületben, valamint Nyíregyházán, Debrecenben és Szigetszentmiklóson. A DK javára lépnek vissza az Együtt jelöltjei Budapesten a II., a XII. és a XI. kerületben, továbbá Győrben és Dunakeszin. 
    
A sajtótájékoztatón bejelentette visszalépését V. Naszály Márta, az MSZP-Párbeszéd belvárosi jelöltje is Csárdi Antal LMP-s politikus javára.

További visszalépések várhatók

A Demokrata tudósítása szerint Juhász Péter, aki elsőként szólalt föl az össznépi sajtótájékoztatón, örömét fejezte ki a megállapodás okán. A sípoló politikus úgy fogalmazott, abban bízik, hogy vasárnap egy kormányváltó szavazás által létrejön az a helyzet, amikor az ellenzék kormányra kerülhet. Üdvözölte, hogy az Együtt jelöltje javára visszalépett a szocik jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó. Az ő javukra történt visszalépésekért cserébe ők is visszaléptetik jelöltjeiket több választókerületben is az MSZP vagy a DK javára – jelentette be Juhász Péter. Juhász Péter azt is elmondta, ő mindenkit megnyugtat, pártja bekerül a parlamentbe. 

Mint ismert, Bangóné Borbély Ildikó szerdán napközben a Facebookon jelentette be, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan lép vissza a választáson való indulástól. Hozzáteszi, az elmúlt három hónapban a választói akarattal ellentétben azt tapasztalta, hogy néhány politikustársát Csepelen és Soroksáron kizárólag a következő parlamenti ciklusra szóló mandátum elnyerése, és a maximális kampánytámogatás lehívása érdekli. Az MSZP-Párbeszéd politikusa Tenk András és Bereczki Miklós kivételével jelölttársai esetében is azt tapasztalta, hogy fontosabb volt az MSZP, a személye és családjának pocskondiázása, mint arról beszélni, hogy miért is akarják leváltani a Fideszt. Több támadást kaptam magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől – olvasható a szocialista politikus közleményében. Négy nappal a választás előtt ez már nem csupán a szocialista párthoz, az általam vallott értékrendhez, de legfőképpen a választókhoz méltatlan – írja a Facebookon Bangóné.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke úgy értékelt, a mai bejelentés egy fontos lépés a demokratikus ellenzék győzelme felé. Gyurcsány köszönetet mondott az együttműködés kovácsainak, „hajtórugóinak”. A DK elnöke szerint van még teendő, és bízik abban, lesznek még a maihoz hasonló, további bejelentések is a héten.
 
Karácsony Gergely amint szót kapott, át is adta azt V. Naszályi Mártának, aki személyesen jelentette be visszalépését a Belvárosban. V. Naszályi elmondta, noha ő volt a legesélyesebb, mégis visszalépett Csárdi Antal javára, aki az LMP színeiben indul a választáson. Indoklása szerint ő esélyt szeretett volna adni az országnak és a körzetnek ezzel a lépéssel. Azt is kijelentette, ezért a lépésért viszonzást vár a többi ellenzéki párt részéről is. V. Naszályi egy nappal ezelőtt a közösségi hálón közölte, hogy 

"a sajtóban megjelent hír a visszalépéséről kacsa, nem igaz. Nem folynak tárgyalások az LMP-vel. "
Karácsony Gergely a szerdai sajtótájékoztatón annyit azért mondott zárásképpen, hogy büszke a megállapodás létrejöttére, és köszönetet mondott a visszalépő jelölteknek. Karácsony szerint ezekkel a lépésekkel az ellenzék bizonyította, számukra fontosabb az ország ügye a sajátjuknál.

Fekete-Győr a visszalépő V. Naszályi miatt lépett vissza...

Emlékezetes, hogy a momentumos Fekete-Győr András két nappal ezelőtt, egy felmérésre hivatkozva a Facebookon jelentette be, hogy visszalép V. Naszályi Márta javára a Budapest 1-es választókerületben. 

Az ellenzéki oldalon csak elvtelen jelöltek vannak

Ezt mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A KDNP-s politikus kifejtette, Fekete-Győr András úgy lépett vissza, hogy egy egy évvel ezelőtti interjúban még azt mondta, kizárt, hogy a választásokon más ellenzéki párttal együttműködjenek. Ráadásul annak az MSZP-snek a javára hozta meg a döntést, aki ellen 2010-ben – ahogy ő maga mondta – szavazott. Ez egyértelműen mutatja, hogy az ellenzéki oldalon csak elvtelen jelöltek vannak, akik a hatalomért bármire képesek. 

A teljes adás: 
Demokrata/ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális/MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ