Cropped landscape
Belföld
Vona elismerte, hogy kedvezményt kaptak Simicskától
2018-04-0407:31
Beismerte Vona Gábor, a Jobbik elnöke a hvg.hu-nak adott interjújában, hogy kedvezményesen kapták Simicska Lajostól a plakáthelyeket. A lap újságírója felrótta Vonának, hogy nem hozták nyilvánosságra a szerződéseket, ami tisztázhatta volna a pártot.
„Most elismerte, hogy tiltott pártfinanszírozást fogadtak el azzal, hogy kedvezményesen kapták Simicskától a plakáthelyeket” – fogalmazta meg állítását a hvg.hu újságírója a Vona Gáborral való interjúban. A Jobbik elnöke válaszában közölte: „Mi egy olyan piaci árat kaptunk, ami valószínűleg alacsony piaci ár, de piaci” – amivel elismerte Simicska segítségét.
 
 Az interjúban arról is szó esik, hogy a Jobbik nem hozta nyilvánosságra a plakátokról szóló szerződést, pedig ezzel tiszta vizet önthettek volna a pohárba.
 
A Lokál tavaly decemberben számolt be arról a Pesti Srácok birtokába került szerződésről, amely 2017. szeptember 19-én átruházta Simicska Lajos cége, a Publimont Kft. 978 és az Euro Publicity Kft. 41 plakáthelyének tulajdonjogát a Jobbikra. A cukisodó szélsőséges pártnak 1019 plakáthelyért mindössze 129,4 millió forintot kellene fizetnie, ami a portál szerint bérleti összegnek is nevetségesen alacsony, nemhogy vételárnak.
A Pesti Srácok rámutatott, hogy egy ilyen esetben az ezer plakáthelyet a Jobbik darabonként havi 3850 forintos „bérleti díjért” használhatja a választásokig, miközben ezek a Simicska-cégeknél listaáron havi 114–317 ezer forintért bérelhetők. 
 
A Lokál szerint a fentiek is bizonyítják, hogy Simicska Lajos nemes egyszerűséggel felvásárolta a Jobbikot és csicskapártot csinált belőle.

Lokál
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ