Cropped landscape
Vélemény
Gajdics Ottó: A káosz szakértői
2018-04-0606:14
Az úgynevezett demokratikus ellenzék már nem csupán válságot és káoszt akar teremteni hazánkban, hanem annak kezelésmódját is eltervezte. Varázsütésre, szinte egy időben dobta be a közbeszédbe két túlmozgásos politikai kalandor, Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter az úgynevezett szakértői kormány ötletét arra az esetre, ha április nyolcadikán az összes ellenzéki erő együtt több mandátumot szerezne, mint a Fidesz - írja Gajdics Ottó a Magyar Időkben.
Szakértői kormányt általában akkor hívnak életre, ha nagy a baj. Amikor csőd szélén az ország, és a megválasztott politikai erők a súlyos társadalmi feszültségek miatt képtelenek megoldani a helyzetet. Azt nem tudni, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester milyen alapon okoskodik bele a nagypolitika dolgába, de a bukott miniszterelnök hozta már ilyen helyzetbe hazánkat, ezért nem árt odafigyelni másnapos töprengéseire.

Azt ma már számtalan külföldi elemző is elismeri, hogy Magyarországon ma egyáltalán nincs válság. Sőt, a költségvetés stabil lábakon áll, az államadósság csökkenő pályán és a piacról finanszírozható, a nemzeti össztermék fenntartható módon nő, a munkanélküliség alacsony, lépésnyire a teljes foglalkoztatottság, a bérek dinamikusan emelkednek, a máskor ideges piacok bizakodóak. Miről hadovál akkor a nagy hazudozó? Nos, a társadalmi feszültségről.
Dermesztő, amikor 2006 dicstelen vezéralakja azzal fenyegetőzik, hogy amennyiben a Fidesznek lesz többsége, akkor a vele szemben álló demokratikus sokaság nem fogja csendben elfogadni az új kormány legitimitását. Szerinte megmarad a kampányra jellemző feszültség, és az ellenzék intenzív küzdelmet folytat majd a kormánybuktatás érdekébe
Időzzünk el egy pillanatra ezen a ponton! Tehát egy magát igazi demokratának valló politikus előre közli, hogy amennyiben számára kedvezőtlenül alakul, akkor nem hajlandó elfogadni a demokratikus választás eredményét. Egyetlen szélsőséges diktátorjelölt sem mondhatná szebben!

Az agymenés a maga pompájában bontja ki a régen felállított tétel igazságát, miszerint a hazai posztkommunistáknak csak az a demokrácia, ha ők vannak hatalmon. És ezért a hatalomért tényleg bármire képesek. Ennek ellenére a helyzet az, hogy a kormányváltást hirdető pártok vezetőinek többsége egyáltalán nem vár győzelmet az övéi-től. Egyedül Orbán Viktort akarják megbuktatni. Ehhez kell a jelöltek visszalépésében megtestesülő, taktikai szavazásnak becézett manipuláció, mert a káoszteremtésben érdekelt szedett-vedett társaság egyik-másik tagjának annyi társadalmi támogatottsága sincs, hogy biztos lehessen a parlamenti küszöb megugrásában.

A kormányalakítás terhét pedig úgy próbálják előre lerázni magukról, mint kutya a vizet, hiszen ők is kiröhögnék azt, aki szerint lehetséges összeegyeztetni a sok kis önös érdeket, ami már az induláskor megakadályozta az összefogásukat.

Ez a szerencsétlenkedés szülte meg jobb híján a szakértői kormány elvetélt ötletét. Azt is tudjuk látatlanban, kikből állna egy ilyen társulat. Régen összeállt már V18, Közös Ország és a csuda tudja, milyen elnevezéssel a levitézlett titkosügynökök és Soros által kitartott közérzet-rombolók szakértői gárdája, akik egész életükben semmiben nem jeleskedtek, csak különféle idegen hatalmi érdekek kiszolgálásában.

A fogadatlan prókátor, Márki-Zay még miniszterelnököt is állított az élükre Bod Péter Ákos személyében, aki az ellenzéki lakájmédia egyik üzenőfüzetében szinte szó szerint azt mondja, mint Gyurcsány, pedig az elvtársak anno úgy zavarták el a jegybank éléről a szebb napokat is megélt közgazdászt, mint a szél.
A nemzeti érzelmű nyugodt erő támogatói két iksszel helyre tehetik ezt a gerinctelen bohóckodást vasárnap. Úgyhogy senki ne maradjon otthon!

Gajdics Ottó
Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ