Cropped landscape
Krónika
Razzia: Elítélték a vonaton erőszakoskodó drogos férfit
2018-04-1720:01
Első fokon elítélték azt a férfit, aki három évvel ezelőtt egy vonaton erőszakoskodott egy nővel, a férfi a vonat WC-jében ütötte, verte áldozatát - ennek járt utána a Razzia stábja.
2015. július 17-én hajnalban, órákon keresztül sétált V. Benjamin a Kőbánya-Kispest vonatállomáson. Az ott várakozó emberektől próbált pénzt kéregetni. Mivel nem járt sikerrel, ezért felszáll a menetrend szerint Szegedre tartó vonatra, amivel egy fiatal lány Andrea is utazott. 
Mikor a lány bement az illemhelyre, megjelent a nála jóval erősebb testalkatú férfi, hogy elvegye a lány értékeit. A lány minden erejével védekezni próbált, erre a férfi fojtogatni kezdte és a fejét a WC falához verte. A lány közel húsz percig nem tudott szabadulni a férfi elől. Mikor a vonat a következő megállóhelyen megállt, a férfi a sértett táskáját, benne összes értékét magával vitte. A lányt ezután kórházba szállították és kivizsgálták. 
V. Benjamint négy nappal később saját lakásában találták meg. Már az első kihallgatáson beismerte bűnét.
A vádlott az utolsó szó jogán elmondta, hogy egész életében elítélte azokat, akik a gyengébbeket bántották és egyébként sem ölési szándékkal cselekedett. Saját maga úgy fogalmazott, hogy attól függetlenül, hogy mit tett, nem érzi magát bűnösnek.

A Budapest Környéki Törvényszék végül bűnösnek ítélt a vádlottat aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekményekben. Ennek következtében 10 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte V. Benjamint. A vádhatóság fellebbezést nyújtott be a bűntett súlyosításáért.  V. Benjámin és ügyvédje, szintén fellebbez.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ