Cropped landscape
Krónika
Razzia: Gyanúsított lett a Fenyő-ügyben Gyárfás Tamás
2018-04-2418:31
Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság Gyárfás Tamás, az Úszó Szövetség egykori elnöke ellen. Azzal gyanúsítják, hogy több mint húsz évvel ezelőtt utasítást adott üzleti riválisa, Fenyő János médiacézár megölésére. A fő bizonyíték egy hangfelvétel, amit Jozef Roháč bérgyilkos testvérénél foglaltak le.
Fenyő Jánost 1998 február 11-én ölték meg Budapesten a Margit utcában saját Mercedesében, amikor megfogta a piros lámpa. A feltorlódott kocsisorban várakozó Mitsubishiből kiugrott egy férfi, aki az Agram 2000 típusú gépfegyveréből tizenkilenc lövést adott le Fenyő Jánosra. A lövedékekből négy találta el az áldozatot, így a médiavállalkozó azonnal meghalt. A merénylet után a tettes megszabadult géppisztolyától, sapkájától, kabátjától, kesztyűjétől, beszállt társai közelben lévő autójába, és elhajtottak a helyszínről.

Profi módon meg volt szervezve a merényletet

Kovács Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda döglött ügyek osztályának egykori nyomozója elmondta, hogy az akcióhoz illegálisan szereztek fegyvert és személyigazolványt is hamisítottak, amit valahol Kiskunhalasról loptak el egy esküvőnél feltört autóból. Az igazolványban kicserélték a fényképet, majd a kamu okmánnyal a Nagybani piacon vették meg a gyilkossághoz használt Mitsubishit, öt hónappal a merénylet előtt. 

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ