Cropped landscape
Külföld
Vádat emeltek a torontói gázolás gyanúsított ellen
2018-04-2418:51
Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban - jelentette a kanadai sajtó. A gyanúsított 25 embert gázolt el, akik közül tíz meghalt. 
A 25 éves gyanúsított fehér rabruhában, bilincsbe vert kézzel hallgatta végig a vádakat rövid meghallgatásán. A beszámolók szerint nem sok érzelmet mutatott. A férfit egy kirendelt védő képviselte. Következő meghallgatását május 10-re időzítették, addig előzetes letartóztatásban marad. A kanadai rendőrség közlése szerint a gyanúsított hétfőn az ebédszünet idejében hajtott fel a járókelőkkel teli járdára, és ott több mint egy kilométert haladt, elgázolva mindenkit, aki az útjába került.

A 15 sebesült közül öt ember állapota életveszélyes. Mark Saunders, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke korábban azt mondta, hogy szándékosnak tűnik Minassian tette, de hozzátette, hogy továbbra sem ismert a sofőr indítéka. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök "tragikus és értelmetlen támadásnak" nevezte közleményében a torontói Yonge utcában hétfőn történteket.
Mindnyájunknak biztonságban kellene éreznünk magunkat városainkban és közösségeinkben sétálva
- fűzte hozzá.

John Tory, Toronto polgármestere részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. A dél-koreai külügyminisztérium egy kanadai képviselője később a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a halálos áldozatok között ketten dél-koreai állampolgárok voltak, további egy dél-koreai állampolgár megsérült. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ