Cover
Külföld
Bűnüldözési hivatal: Az afrikai migránsok a leghajlamosabbak a bűnözésre
2018-04-2619:40
A német Szövetségi Bűnüldözési Hivatal migránsok körében készített felmérése szerint az afrikai kontinensről származó, többnyire muzulmán bevándorlók a leghajlamosabbak arra, hogy különböző bűncselekményeket kövessenek el Németországban. Nem sokkal utánuk következnek a közel-keletiek.
A Németországba özönlő migránsok között hiába kisebb az észak-afrikaiak aránya, jóval magasabb a bűnelkövetési rátájuk, mint a messze nagyobb arányban érkező közel-keleti bevándorlóknak – derül ki a BKA által elrendelt titkos, ám a Stuttgarter Zeitung című német újság birtokába került felméréséből.

A kutatás szerint 2015 óta mindössze 0,2 százaléknyi migráns érkezett Tunéziából Németországba, ám az összesített statisztikák szerint a bűnelkövetésben kitett arányuk már meghaladja a 2,2 százalékot, amely egy komoly "teljesítményt" tükröz. Ugyanennyire "túlteljesítenek" a Marokkóból érkezők is, a felmérés szerint 1 százaléknyi marokkói felel a németországi migránsok által elkövetett bűncselekmények 7,6 százalékáért. 

Szakértők szerint az afrikai migránsok menekültügyi kérelmei gyakrabban kerülnek elutasításra, emiatt úgy érzik, nincs mit veszíteniük. Emlékezetes, az elutasított menedékkérelemmel rendelkező tunéziai Anis Amri tucatnyi embert ölt meg és majdnem százat megsebesített, amikor 2016 decemberében kamionnal hajtott egy berlini karácsonyi vásárba. A terrortámadás után elmenekült, végül Olaszországban lőtték le.
A Szíriából, Afganisztánból és Irakból származó bevándorlók a menedékkérelemmel rendelkezők 62 százalékát teszik ki, bűnelkövetési rátájuk pedig 34 százalék. Az általuk leggyakrabban elkövetett bűncselekmények közé a bántalmazás, a lopás és a kábítószerrel való visszaélés tartozik.
Sajnálatos módon a kutatás nem foglalta magába a nők ellen elkövetett bűncselekmények részletezését, így sem a verbális, sem pedig a fizikai abúzusokról nincsenek hivatalos statisztikái a német rendőrségnek. Ugyanakkor beszédes, hogy csak tavaly mintegy 70 embert gyilkoltak meg migránsok Németországban.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ