Cropped landscape
Külföld
Háttérkép: Rémálom, ami az Európai Parlamentben zajlik
2018-04-2618:28
Egy rakás, aljas, becstelen, ócska gazember tetszelgett az igazságosztó európai demokrata szerepében – így értékelte Bayer Zsolt a LIBE-jelentés brüsszeli vitáján zajló eseményeket az ECHO TV Háttérkép című műsorában. Boros Imre közgazdász szerint a harc nem fog befejeződni a következő Európai Parlamenti választásokig, ezért szeretnék minél hamarabb végrehajtani a jelentést.
Brüsszelben ma zajlott a vita, amelyben a LIBE-Bizottság jelentése is terítékre került, és amelyen felszólalt Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is. Korábban a V4-ek kijelentették, hogy kölcsönösen megvédik egymást Brüsszellel szemben. Bayer Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy az Unió csomagban szeretné tárgyalni az ügyet, így az érintett országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia) nem tudnak majd vétózni.

A jövő évi EP-választással kapcsolatban azonban reményét fejezte ki Bayer Zsolt.
Azt gondolom, hogy a jövő évi EP-választáson az lesz a legfontosabb, hogy ki az, aki migrációpárti és ki az, aki nem, ezért mondom, hogy ezek a szemétládák mind eltakarodnak
- jelentette ki.

Bogár László is reagált a Sargentini-jelentésre, véleménye szerint szellemi zűrzavar uralkodik a fejekben.
Bayer Zsolt felidézte a francia lap, a Figaro vezérpublicistájának szavait: Orbán Viktor Európa konzervatív, reakciós forradalmára, aki mögé ha úgy hozza a sors, akár az egész kontinens beállhat, hogy megmentse az európai kontinens kulturális, szellemi identitását.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A Nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ