Cropped landscape
Külföld
Soros hencegő zsoldosai
2018-04-2610:53
A magyar származású író és szociológus, Frank Füredi (született: Füredi Ferenc) állítása szerint egy magánjellegű ebéd közben Soros Györgynek dolgozó globalista aktivisták azzal kérkedtek, hogy kormányokat buktattak már meg - számolt be a Tűzfalcsoport.
A canterbury-i University of Kent korábbi szociológus professzora a Telegraph angol újságnak adott interjújában felidézte tapasztalatait a globalista spekuláns zsoldosaival kapcsolatban, miután arra utaló jelek mutatkoztak, hogy meg akarják buktatni a brit kormányt és egy újabb népszavazást akarnak kiíratni az uniós tagságról.
Soros úgy hiszi, hogy ha az emberek úgymond rosszul szavaztak, rosszul választottak, akkor joga van meghiúsítani a döntésük eredményét
– fogalmazott Füredi. 
Soros nem hisz sem a határok létjogosultságában sem a nemzeti választások felhatalmazásában. Éppen ezért feljogosítva érzi magát, hogy befolyásolja és amennyiben lehetséges, irányítsa a társadalmak sorsát világszerte.
 A „Soros-művelettel” (hívhatjuk Soros-tervnek is, ám szerettük volna visszaadni a professzor eredeti szóhasználatát) való találkozásáról elmondta, hogy az 2013-ban hazánkban, Budapesten történt egy fiataloknak szóló csereprogramon (Open Society Youth Exchange), ahová a világ minden részéről érkeztek a nyílt társadalom eszméjének követői. A következőkben idézzük a személyes beszámolót: 

A legtöbb résztvevő okos, idealista fiatal volt, akik úgy tűnt, tényleg csak jobbá szeretnék tenni a világot. Ami aggodalommal töltött el a találkozóval kapcsolatban az volt, hogy a jelenlévőkre úgy tekintettek, mintha baloldali hittérítők lennének, akik hazatérve terjesztik majd az igét. Később ebéd közben, egy budapesti szálloda éttermében értettem csak meg a teljes súlyát annak az arrogáns világképnek, amelyet a Soros hálózat szervezetei promotálnak. Az asztalnál ültek holland, amerikai, brit, ukrán és magyar képviselői is különböző Soros NGO-knak és hencegtek az eredményeikről. Néhányan állították, hogy központi szerepet játszottak Egyiptomban az Arab Tavasz kirobbanásakor. Mások az Ukrajna demokratizálásában való közreműködésükkel dicsekedtek. Megint mások azzal kérkedtek, hogy milyen befolyásuk volt a líbai Khadafi rezsim megbuktatásának előkészítésében. Csendben ültem és kényelmetlenül éreztem magam olyan emberek társaságában, akik számára természetesnek tűnt istent játszani. Volt egy pillanat, amikor az asztalfőnél ülő résztvevő – egyébként egy magyar Soros szervezet vezetője – megkérdezte, mit gondolok a munkájukról. Nem akartam senkit sem megsérteni, ezért csak halkan megjegyeztem, nem vagyok meggyőződve róla, hogy egyáltalán legitim-e és működhet-e, ha a demokráciáról vallott eszméiket kívülről erőltetik rá Líbiára. Egy pillanatnyi hezitálás nélkül rávágta: „Nem hiszem, hogy megengedhetjük magunknak, hogy megvárjuk, míg a líbiaiak megtalálják a saját Jeffersonukat!
 (Itt Thomas Jeffersonra, az amerikai függetlenségi nyilatkozat megalkotójára utalt.)
 
Füredi visszaemlékezésében megjegyzi, meglepte az a gőgös hangnem, amellyel kioktatta és arra utalt, hogy olyan országokban, mint Líbia, tulajdonképpen ők, a Soros zsoldosok töltik be Jefferson szerepét. Mi a helyükben nem dicsekednénk azzal, hogy létrehoztunk egy bukott államot, ahol szabadlábon vannak a dzsihadisták, a fekete afrikaiakat rabszolgapiacokon árulják és nem utolsósorban az embercsempészek jó nagy pénzeket szakítanak azzal, hogy lélekvesztő csónakokon indítják útnak a migránsokat Európa felé – javarészt a Soros NGO-k segítségével.
 
Az őt dölyfösen leteremtő Soros zsoldost nem említette név szerint, ám az eredeti, angol nyelvű beszámolóban nőneműként utal rá.

Annak tudatában, hogy 2013-ban történt az eset, és akkoriban ez a hölgy egy magyarországi Soros NGO vezetője volt, az alábbi személyek jöhetnek szóba (a teljesség igénye nélkül, a legismertebb és legnagyobb szervezeteket tekintve):
 
Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke 2007 óta 
Kapronczay Stefánia, a Társaság A Sazabdságjogokért ügyvezető igazgatója 2013-tól 
Somody Bernadette, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet igazgatója
Füredi, aki szintén magyar zsidó családi háttérrel rendelkezik, nekiment azoknak is, akik védelmezik a spekulánst és az őt kritizálókat antiszemitizmussal vádolják. „Visszataszítónak tartom, hogy Soros kritikusait zsidóellenesnek bélyegzik, az antiszemitizmus elleni harccal éppen ellentétes az ilyen opportunista használata a kifejezésnek” – mondta.
 
Az akadémikus családja jelentős részét elvesztette a Holokauszt miatt, miközben Soros egy magyar tisztviselő keresztfiának álcázva magát megúszta és még el is kísérte segítőjét, hogy zsidó családok vagyonát elkobozzák.

Tűzfalcsoport
Frank Füredi január végén volt Napi aktuális című műsorunk vendége:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ