Cropped landscape
Külföld
Békét hozhat a koreai csúcstalálkozó
2018-04-2720:28
A két korea vezetője közös nyilatkozatukban kötelezte el magát a koreai félsziget teljes atomfegyver-mentesítése mellett. Arra fognak törekedni, hogy még idén békeszerződést kössenek. A koreai háborút ugyanis 1953-ban csak tűzszüneti megállapodással zárták le a felek. "Közösen kijelentjük, hogy nem lesz több háború a Koreai-félszigeten így a béke új korszaka elkezdődött!" - fogalmazott a dél-koreai elnök, Kim Dzsong Un. A két vezető ígéretet tett arra, hogy május 1-jétől beszüntetik az ellenségeskedés minden formáját. Salát Gergely Ázsia szakértő elemezte az eseményeket Napi aktuális című műsorunkban. 
Nyilvánvalóan elindult valami, de az igazán nagy dolgok inkább a Kim- Trump csúcstalálkozón fognak történni egy hónap múlva – mondta Salát Gergely. 
 
A 2000-es években már kétszer is sor került a két Korea közötti találkozóra, tulajdonképpen ugyan ezeket jelentették ki és foglalták írásba, aztán látjuk mi lett belőle – tette hozzá. 
 
A találkozóval kapcsolatban úgy fogalmazott: megállapodás nincsen, szerződést nem írtak alá és az atomfegyverek pedig nem is kerültek tárgyalásra. Mindaz, amit vártunk igazából nem történt meg. 
 
Gyakorlatilag az elmúlt hét évben Korea tekintetében mindenki úgy táncolt ahogy Kim Dzsong Un fütyült – hangsúlyozta. 
 
Hozzátette: mindenkori célja Észak-Korea vezetőjének a rezsimnek a fenntartása. Tehát teljesen egyértelműen, hogy ezen dolgoznak már évek óta, hogy ezt a kormányt, rezsimet, rendszert fenntartsák. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ