Cover
Külföld
Bódi Ábel: Ha a kormány elhagy minket, akkor nekünk kell cselekednünk
2018-04-2719:05
napi aktuális, bódi ábel, migráció
Migrációellenes aktivisták barikádozták el az Échelle-hágót. A többségében franciákból álló, de angol, olasz, német és magyar aktivistákkal is kiegészült csoport Defend Europe elnevezésű akciója az alpesi határátkelők védtelenségére akarta felhívni a figyelmet. A látványos megmozdulással a francia kormány tehetetlenségére akarták felhívni a figyelmet az aktivisták. Az akció azonban nem volt eseményektől mentes, hiszen a helyi Antifa nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, hogy megakadályozzák az illegális migráció blokkolását. Szerencsére a küldetés sikerrel végződött, hiszen a francia állam most úgy tűnik, hogy szigorítani fogja a határvédelmet, valószínűleg továbbra is a civilek segítségével. A Napi aktuális vendége volt Bódi Ábel, a magyarországi Identitás Generáció szóvivője.
Az esemény egy reakció volt arra, hogy a francia kormány elhagyta a saját nemzetét és olyan migrációs nyomásnak tette ki amely itt Magyarországon elképzelhetetlen
- kezdte Bódi Ábel, az akcióban résztvevő három magyar aktivista egyike.

Hozzátette: ha száz európai fiatal képes a határvédelmet biztosítani, akkor a francia kormánynak is kötelessége.
Úgy gondolom, ez az a polgári attitűd, amit minden ország állampolgárainak gyakorolniuk kéne. Hogyha a kormány elhagy minket, akkor igenis nekünk kell cselekednünk
- mondta az akcióval kapcsolatban.

 Elmondása szerint nem érte váratlanul hogy ellenérdekelt csoportok is megpróbálták szabotálni az eseményt.
A NOTAV nevű szervezet az aktivisták autóit is megrongálta, valamint egy másik hágón több mint száz illegális bevándorlót hozott át az országba, mindezt a francia hatóságok szeme láttára.

Elmondta továbbá, hogy a helyi lakosság támogatása mindvégig érezhető volt az akció során, valamint az eseményt a tagok maguk finanszírozták.

A teljes beszélgetés:

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ