Cover
Külföld
IM: Azért kritizálja az Európa Tanács a határvédelmet, mert migránsokat akarnak behozni
2018-04-2715:46
Az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára szerint azért kritizálja az Európa Tanács a határvédelmet a tranzitzónákra hivatkozva, mert migránsokat akarnak behozni.
Völner Pál az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az Európa Tanács emberkereskedelem elleni szakértői csoportjának (GRETA) a nap folyamán nyilvánosságra hozott jelentésére reagált. Völner Pál azt írta, a jelentés újabb támadás a magyar határvédelem és bevándorláspolitika ellen. Egy céljuk van, hogy felgyorsítsák a menekültkérelmek elbírálását, olyanokat is menekültnek akarnak nyilvánítani, akik valójában nem azok - tette hozzá. 

Hangsúlyozta: a magyar kormány kitart álláspontja mellett, miszerint nem a migránsokat kell behozni, hanem a határokat kell megvédeni. 

Az ET szakértői csoportja szerint a magyar hatóságok egyre kevésbé képesek azonosítani az embercsempészet lehetséges áldozatait az illegális bevándorlók és menedékkérők körében. A szakértői csoport felszólította Magyarországot, hogy írja elő, milyen módon ismerhetik fel a hatóságok az embercsempészek áldozatait, és hogyan tudják segíteni őket a tranzitzónákon kívül. Azt is kérték, hogy Magyarország vizsgálja felül a bevándorlók életkorának megállapítására szolgáló eljárásaikat a gyerekek érdekei védelmének biztosításáért. 


MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ