Cover
Belföld
Informátor: Ellenzéki tüntetés a 2010 óta használatos üres frázisokkal
2018-04-2719:22
Magyarországon a rendszerváltozás óta immáron nyolcadik alkalommal lehetett demokratikusan kormányt, pártot és miniszterelnököt választani. Ám a Fidesz-KDNP április 8-án hiába szerezte meg a kétharmados többséget, zsinórban harmadszor, hazánkban mindig lesz egy hangos kisebbség, akik nem tudják megemészteni a helyzetet. Ellenzéki tüntetésen járt az Informátor stábja. 
Hazánkban nem az erőszakra sokkal inkább a csalódottságra és az alpáriságra épülnek a kormányellenes tüntetések. Merthogy a szervezők hiába is tagadják ezek a megmozdulások nem a demokráciáért és sajtószabadságért vannak, hanem azért, mert egyes érdekkörök egyszerűen nem tudnak belenyugodni abba, hogy Magyarország kormánya a következő négy évben sem szolgálja ki a bevándorláspárti hatalmi köröket. 

A „Mi vagyunk a többség” néven tartott tüntetésen kikiáltották, hogy új választást szeretnének. Mindezt úgy, hogy hat nappal korábban a magyar választók elsöprő többsége mondott nemet az ellenzéki pártokra. A felszólalók egyike sem beszélt a Magyarország előtt álló legnagyobb feladatokról. Ugyanazokkal az üres frázisokkal álltak színpadra, amikkel 2010 óta mindig. 
 
Azt legalább sikerült elérniük ellenzéki tüntetéseknek, hogy együtt masírozott három megbukott pártvezér, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor. Utóbbi Kulcsár Gergellyel egyetemben elkerülte stábunk kérdéseit. 
 
Ha szombat akkor tüntetés, egy héttel a nagysikerű kormányellenes demonstráció után a szervezők ismét utcára hívták az elégedetlenkedőket. Az ilyen rendezvények megszervezése azonban milliós összegeket jelent, arra azonban nem válaszoltak pontosan miből is finanszírozzák ezeket. A szervezők állítják a tüntetésen összegyűlt adományokból fizették a mintegy 1 millió 600 ezres számlát, azt is csak utólag. 
 
Az első tüntetéshez hasonlóan második alkalommal is felvonult a teljes ellenzék. Köztük olyan bukott politikusok is, mint Kész Zoltán, aki úgy gondolta azért is tüntettek, hogy ez az ellenzék ne üljön be a Parlamentbe. 
 
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ