Cropped landscape
Külföld
Merkel: Németország továbbra is szoros tárgyalásokat folytat Washingtonnal, amíg Trump nem dönt az iráni atomszerződésről
2018-04-2721:15
Németország továbbra is szoros tárgyalásokat folytat Washingtonnal, amíg Donald Trump nem dönt az iráni atomszerződésről - jelentette ki pénteken Washingtonban Angela Merkel német kancellár. 
Az amerikai elnök május 12-én dönt arról, hogy megújítja-e az iráni atomprogramról hat nagyhatalom által aláírt szerződést, amelyben Teherán vállalta, hogy csökkenti atomtevékenységeit a szankciók fokozatos feloldása fejében.

A kancellár emlékeztetett: Trump felszólította az európai országokat, hogy többet tegyenek saját védelmük érdekében. Merkel ezzel kapcsolatosan kijelentette, hogy Németország 2019-ben a GDP 1,3 százalékát költi katonai kiadásokra, jóval többet, mint a korábbi években. 

A kancellár közölte, hogy Németország már csökkentette kereskedelmi többletét az Egyesült Államokkal szemben, és kész a további tárgyalásokra Washingtonnal.

Merkel kancellár szerint az Európai Uniónak kétoldalú kereskedelmi tárgyalásokat kell folytatnia az Egyesült Államokkal, mert a Kereskedelmi Világszervezet nem képes többoldalú megállapodások nyélbeütésére. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ