Cropped landscape
Külföld
A szaúdi koalíció légicsapásokat mért Szanaára
2018-04-2807:13
A szaúdi vezetésű koalíció gépei légicsapásokat mértek Jemen fővárosára, Szanaára, és kioltották több lázadóparancsnok életét - jelentették szombatra virradóra arab hírtelevíziók. 
Az al-Arabíja híradása szerint a szaúdi koalíció gépei több fővárosi célpontra mértek csapást, így a belügyminisztérium épületére is, ahol éppen a síita húszi lázadók parancsnokai tanácskoztak. A támadásban több lázadóvezér életét vesztette. Az al-Ihbaríja szaúdi televízió úgy tudja, hogy a húszi erők két parancsnoka esett áldozatul. 
    
Más részletek egyelőre nem ismertek. 
    
Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán által támogatott húszik és a Szaúd-Arábia által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A síita felkelők 2014 szeptemberében elfoglalták Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország nyugati-északnyugati részén. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket légierővel segítő arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ