Cropped landscape
Külföld
A legnagyobb görög migránstábor lakóinak csak a 7 százaléka nő és gyerek
2018-04-2907:04
Leszbosz, migráció, Görögország, kitoloncolás, NGO
A görög szigetek regisztrációs központjai túlzsúfoltak. A  Leszbosz szigetén lévő Moria migránstáborban elképesztő állapotok uralkodnak, de ameddig a migránssimogató NGO-k a rossz körülmények kapcsán a gyerekeket és nőket emlegetik, elfelejtik megemlíteni, hogy a tábor lakóinak csak a 7,2 százalékát teszik ki a gyerekek és a nők együttvéve - írja a Lefimerida görög hírportál alapján a 888.hu
A portál szerint összesen 5 206 lakója van a tábornak, ebből pedig mindössze 162 a kísérő nélküli gyerek és 216 nő. 

Azaz az ott lakó illegális bevándorlók 92,8 százaléka férfi, akik valószínűleg maguk mögött hagyták a családjukat, a feleségeiket és a gyerekeiket. 
A görög hatóságok egyébként még ennél is több migránssal számolnak. Az ő adataik szerint a mindössze 3000 férőhelyes móriai táborban 6500-an élnek.

A Lefimerida közlése szerint a tábor körülbelül 50 különböző nemzetiségű embernek ad otthont, ezért is van nehéz dolguk a hatóságoknak, amikor arról kell dönteni, hogy kit kell kitoloncolni és ki maradhat. 
 
A táborban már többször került sor konfliktusra. Olyanra is volt példa, hogy fiatal migránsok feldúlták az irodákat és randalíroztak a táborban, miután közölték velük, hogy elutasították a menekültkérelmüket. Így akartak hangot adni dühüknek, mivel kitoloncolás várt rájuk. A rendőrség őrizetbe vette a többségében Pakisztánból és Észak-Afrikából származó rendbontókat.

888.hu/Lefimerida
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ