Cropped landscape
Külföld
Az európaiak szerint nem működik a migránsok integrációja
2018-04-2916:11
felmérés, migráció, nyílt társadalom, integráció, Európai Bizottság
Az Európai Bizottság felmérése szerint a bevándorlók beilleszkedése többségében sikertelen volt az EU kulcsfontosságú tagállamaiban – írja az Origo a Westmonster alapján. Egész pontosan: a németek 63, a svédek 73, a franciák 64 és az olaszok 63 százaléka gondolja ezt. Itt az újabb példa, hogy az európai elit döbbenetes módon elszakadt a kontinens polgárainak gondolt világától. A lap szerint a felmérés kalapácsütést jelent a nyílt társadalom ideológiájára. 
A felmérés szerint 

Németországban az emberek mindössze 31 százaléka gondolja azt, hogy az integráció sikeres, míg 63 százalékuk sikertelennek tartja. 
Svédországban még rosszabbak ezek a mutatók – a svédek csupán 24 százaléka látja úgy, hogy működik a folyamat, 73 százaléka ellenkező véleményen van.

A totálisan bevándorláspárti Emmanuel Macron Franciaországában pedig az emberek 64 százaléka szerint sikertelen a bevándorlók beilleszkedése. Olaszországban is hasonló a helyzet, az emberek itt sem gondolják azt, hogy sikeres lenne az integráció, egész pontosan az olaszok 63 százaléka.

Nagy-Britannia valamivel pozitívabban viszonyul a kérdéshez, de még itt is az emberek 36 százaléka szerint nem működik a migránsok beilleszkedése, ami jelentős szám. 


A Westmonster szerint a felmérés kalapácsütést jelen a nyílt társadalom ideológiájára, az európai emberek érzékelik a valóságot. 
Csoda, hogy egyre többen támogatják az euroszkeptikus, migrációellenes pártokat szerte a kontinensen?
- teszi fel a lap a kérdést a cikk végén.

Westmonster/Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ