Cropped landscape
Külföld
Enyhítették egy migráns börtönbüntetését rossz nyelvtudása miatt
2018-04-2906:49
németország, migráció, bíróság, bűncselekmény
Három és fél évről két és fél évre mérsékelték egy migráns börtönbüntetését Németországban. A szigorúságáról híres bíró arra hivatkozott, hogy az elítélt nem tud németül, viszont tolmács segítségével tanúvallomást tett a bíróságon. A férfi hét év alatt hat bűncselekményt követett el, egyebek mellett késes támadást is; ezért büntetésének enyhítése nagy felháborodást váltott ki. 
Hiányos nyelvismerete miatt enyhítették egy algériai migráns büntetését a zwickaui bíróságon - írja a Hiradó. A 28 éves menedékkérő, Adel S. engedély nélkül tartózkodott Németországban; a férfi hét hónapon belül hat különböző bűncselekményt követett el: kezdetben rabolt és lakásokba tört be, később leütött egy férfit egy parkban, hogy elvegye a pénztárcáját; sőt, egyik áldozatának késsel elcsúfította az arcát. A halmozott bűncselekmények miatt Zwickauban a bíróság három és fél év szabadságvesztésre ítélte.

A migráns azonban fellebbezett enyhítésért és sikerrel járt. A bíró két és fél évre enyhítette a büntetést. A Bild szerint arra hivatkozott, hogy a migráns érzékeny a fogva tartásra, mivel külföldi, és nem beszél jól németül. Az eset nagy felháborodást váltott ki; többek szerint ugyanis a szigorúságáról ismert bíró kivételezetten bánt a migrációs hátterű férfival. 
 
hirado.hu/Bild
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ