Cropped landscape
Vélemény
Máté T. Gyula: A termék neve: Márki-Zay
2018-04-2907:17
Márki-Zay Péter, heller ágnes, jobbik, Hódmezővásárhely
Mindenkinek fel kell sorakozni Márki-Zay Péter mögött – írta legfrissebb cikkében Heller Ágnes. A libbal oldal „filozófus nagyasszonya” adott áment anno a Jobbikkal való összefekvésre, most az új projektet reklámozza. Márki-Zay válaszul kokettál, ő úgymond nem vágyik vezéri szerepre, ő csak „hitelességet, elkötelezettséget” tud adni az összefogáshoz. Hát ennél még Vona felépítése is kevésbé volt gyomorforgató… Máté T. Gyula véleménycikkét teljes terjedelmében közöljük. 
25 emmi csaladokeve statikbanner nov 970x90
hirdetés
 Egységes Magyar Ellenzéki Párt – Heller Ágnes szerint ez kell ahhoz, hogy holnap sokkal szebben keljen fel a nap. Ebben a valamiben kéne tömörülnie minden ellenzékinek. Illetve pontosabban mindenkinek, aki úgy derekasan tudja szidni Orbánt és Magyarországot.
 
Az „alapító atya” és vezér Márki-Zay Péter lenne. Aki „országos politikus” lett semmi perc alatt. Mondjuk, foglalkozhatna városával, Hódmezővásárhellyel is, de alighanem ő is érzi, polgármestersége csak ideiglenes csoda. Jövőre jön rendes önkormányzati választás, oszt’ annyi. Ezért inkább a „demokrácia megmentésébe” vetette bele magát. 
 
Heller kiáltványával párhuzamosan nyilatkozott, hogy „egy olyan mozgalom kell, ami ernyőszervezetként össze tudja fogni az ellenzéket és a civileket, mert a pártok nagyon gyengék, és elvesztették hitelüket, illetve árulók is vannak köztük”. Saját magát alkalmatlannak tartja az ellenzék megszervezésére, de „minden támogatást, hitelességet, elkötelezettséget tud adni az összefogáshoz”.
 
Heller és Márki-Zay. Önmagában egyikük érdektelenebb lenne a másiknál.
 
Csakhogy Heller nem csak azért ír és beszél, mert kényszeres nyilatkozási vágya van. Ő üzenetet közvetít. Soros Györgyét, a „magyarországi demokratikus folyamatok újjáéledésében érdekelt fejlett Nyugatét”.
 
Heller volt az, aki libbal filozófusként, zsidóként legitimálta az áprilisi választások előtt a korábban lenácizott Jobbikkal való összefekvést. Ő volt, aki a gárdamellényes Vona Gábort beengedte a „szalonba”.
 
Nem jött be. Erre most kitaláltak egy új forgatókönyvet.
 
Márki-Zay Péter már elő volt készítve. Hódmezővásárhelyen megnyerte a polgármester-választást, sikerélményt adott az ellenzéknek. De eladható, mint keresztény értelmiségi, talán még a Fidesz-tábort is megoszthatja adott esetben.
 
Amerikában dolgozott sokáig. Jó kiképzést kapott. Tudják róla azt is, amit ő maga is csak sejt még. A „ki tudja, honnan” finanszírozott szombati ellenzéki tüntetéseken immár ő a sztár.
 
Az ő szerepe lenne, hogy megtestesítse a civil és a politikus összefogását. Úgy, ahogyan a mosópor-reklám „hőse” elmondja, a termékben két szuper adalékanyag is van. És az mennyire tisztára mos.
 
Tisztára mossa a terepet az áprilisban leszerepelt ellenzéki „nagyok” előtt.
 
A Márki-Zay márkanév alatt visszaszédeleg a hatalomba Gyurcsány, odakerül a „magyar Timosenko” Szél Bernadett, valamelyik megfelelő szocialista. Sőt, Vona Gábor is elővehető a mártíromságból – bocsánat, a sorosi-simicskai naftalinból.
 
Ez az egész egy szánalmas próbálkozás arra, hogy tovább keverjék azt a bizonyosat. Mert hátha lesz valami csoda, besegít Brüsszel, vagy valaki… És akkor Márki-Zay vezetésével megkapják a magyarországi kormányzóságot. De addig is kell a zsé, hát úgy tesznek, mintha csinálnának valamit.
 
Mosópor-reklám az egész. Kezeljük a helyén.

Máté t. Gyula - PestiSrácok.hu
Strabag 970x90 banner 181108
hirdetés
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ