Cropped landscape
Külföld
Német rendőrség vezetője: Vannak olyan területek, ahova a rendőrök nem mernek belépni
2018-04-2906:30
németország, migráció, no-go zónák, Michael Mertens
Az éjszak-rajna-vesztfáliai rendőrség új vezetője egy vele készített interjúban kifejtette, hogy egyes helyekre még a rendőrök sem mernek egyedül belépni, csak csapatostul vonulnak be. 
Michael Mertens-t kedden választották az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség élére. A 888.hu szemlézte a Rheinische post helyi lapot, amely készített vele egy interjút, és amelyben megkérdezték tőle, hogy léteznek-e no-go zónák a tartományban. 

Vannak olyan területek, ahova a rendőrök nem mennek egyedül, csak nagyobb csapatokban. Ilyen területek szinte a tartomány össze városában léteznek. Erősen jelen kell lennünk ezeken a helyeket és meg kell mutatnunk, hogy mindenkinek, aki ebben az országban él, engedelmeskednie kell a törvényeknek.
Mertens hozzátette, hogy a tartománynak tovább kell fejlesztenie a zéró-tolerancia stratégiát, ami több évbe fog telni, de jó irányba haladnak. Erre azért is van szükség, mert így nő a rendőrség iránti tisztelet. 
 
Három évvel ezelőtt szilveszter éjjel Észak-Rajna-Vesztfália egyik legnagyobb városában, Kölben tömegesen történtek nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatások és rablások. Az elkövetők körbevették és zaklatták az áldozatokat, közben loptak tőlük. Több mint 1 000 nőt zaklattak szexuálisan vagy erőszakoltak meg. A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények. A gyanúsítottak szinte kivétel nélkül külföldiek, mind férfiak, jellemzően észak-afrikaiak, többnyire menedékkérők, oltalmazottak, menedékjogi kérelem benyújtására várakozó vagy az országban jogcím nélkül tartózkodó személyek voltak.

888.hu/Rheinische post
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ