Cropped landscape
Külföld
Incze Nikoletta: Az iszlám nemcsak egy vallás, hanem egy teljes civilizáció
2018-04-3019:25
Ha a tíz százalékot eléri egy társadalmon belül az azonos politikai nézeteket képviselők száma, akkor az az egész társadalom életére kihat – mondta Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központ munkatársa a Napi aktuális című műsorunkban annak kapcsán, hogy az Iszlám Párt is elindul az októberi belga helyhatósági választáson. A kutató ismertette: jelenleg a belga társadalom 7,6 százaléka muszlim, de egyes körzetekben az arányuk már meghaladta az ötven százalékot.
Incze Nikoletta elmondta: készült egy felmérés arról, hogy mennyi ideig tart egy társadalom iszlamizálódása, azaz amikor az őshonos kultúra kisebbségbe kerül. Azt állapították meg, hogy körülbelül 150 évig tart ez a folyamat, ez pedig együtt jár a saría bevezetésével is.
Mi Európában alapvető értéknek tartjuk, hogy minden ember egyenlő, az iszlámon belül ez nem így van, egy muszlim sohasem egyenlő egy nem muszlimmal. A saría törvénykezés gyakorlatilag kettős erkölcstant alkalmaz
- hangsúlyozta a kutató. Hozzátette: ennek ellenére sokan nem ismerték fel, hogy az iszlám nem pusztán egy vallás, hanem egy komplett civilizáció saját kulturális, politikai és hadászati rendszerrel.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ