Cover
Krónika
Razzia: A kamionsofőr nem akarta elgázolni a migránsokat, csak rájuk akart ijeszteni
2018-05-0121:22
Árpád kamionját Calais-nál ellepték a migránsok, valósággal menekülnie kellett. Eközben ráhúzta a bevándorlókra a 40 tonnás járművet, most bíróság előtt kell felelnie. A mai eszemmel szerintem hasonló kiállással próbálnék reagálni a migránsok támadásaira – mondta Jeddi Árpád Razzia című műsorunkban. A férfi állítja nem gázolni, csak ijesztgetni akart. 
Bíróság elé állították Jeddi Árpádot, amiért 2015-ben a franciaországi autópályán többször az úttest széléig kormányozta 40 tonnás kamionját, ahol 15-20 bevándorlót majdnem elütött. A férfi rögzítette az esetet, majd az internetre is felkerültek a felvételek. 

A férfi elmondta, mindig rettegve haladt ezen az útszakaszon, ugyanis nagyjából 20 kilóméteren keresztül migránsok veszélyeztették a kamionosok testi épségét és a rakományokat is. A migránsok okozta károkat minden esetben a kamion vezetőjének kellett megtérítenie, többszöri támadások után döntött úgy, hogy rögzíti a történteket. 

Ellene és az őt megtámadó migránsok ellen nem indult eljárás Franciaországban. Mint mondta, ez nem meglepő, hiszen a franciák ezt követően fel is számolták a menekülttábort. Szerinte ezzel belátták ennek nincs helye Európában, hogy ilyen körülmények között kelljen közlekedni. 

Jeddi Árpád azonban tettéért öt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. A bíróság júniusban folytatja a tárgyalást.
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ