Cropped landscape
Külföld
Soros újabb beavatkozására derült fény az Egyesült Államokban
2018-05-0107:59
Egy csoport tehetős adományozó 50 millió dollárt áldozott arra, hogy egy volt MI6-ügynök, egy kereskedelmi kutató-nyomozó cég, és egy szenátor volt munkatársa az oroszok amerikai elnökválsztási kampányba való állítólagos beavatkozása kapcsán folytasson nyomozásokat - írja a daillycaller.com. A történetben a jól ismert "filantróp" neve is feltűnik.
Az amerikai portál szerint egy csoport tehetős személy 50 millió dollárt különített el abból a célból, hogy valaki kinyomozza, hogyan támogatták az oroszok Donald Trump kampányát.
 
A nyomozásban részt vett a Fusion GPS nevű kereskedelmi kutató-nyomozó cég, amely felbérelte Christopher Steele, volt MI6-ügynököt (brit titkosszolgálat), hogy kiderítse, milyen együttműködés volt a Trump-kampány és az orosz kormány között.
 
A történetben felbukkan egy másik név is: Daniel Jones-é, aki Dianne Feinstein szenátor egykori embere. A The Federalist állítása szerint Jones azért bízta meg a Fusion GPS-t és Steele-t a nyomozással, hogy a demokrata Hillary Clinton 2016-os veresége után erősíthessék azt a narratívát, miszerint Trump győzelmét az orosz kormány beavatkozásának köszönheti.
 
Ha innen nézzük a dolgot, rendkívül érdekes, hogy Jones még 2017-ben beszélt erről a projektről az FBI-nak, és ekkor említi meg azt is, hogy ebben 7-10 tehetős személy 50 millió dollárral segíti őket. Jones elmondása szerint a támogatók közé tartozott egy csoport milliárdos a Szilícium-völgyből, és Soros György tőzsdespekuláns is.
 
Mindez nem annyira meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy Soros György évek óta Egyesült Államok választásainak befolyásolására törekszik, amivel rendre a neki tetsző demokrata jelöltek malmára hajtja a vizet.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ