Cover
Külföld
Több nemi erőszak is történt Németországban
2018-05-0107:02
Újabb, a hírek szerint migránsok által elkövetett bűncselekmények okoztak felháborodást Németországban. Sajtóhírek szerint egy 24 éves nő, sőt egy 12 éves kislány is nemi erőszak áldozata lett. Az adatok szerint egyre gyakrabban támadnak rá migránsok német nőkre, és gyerekekre is.
A Baden-Württemberg tartománybeli kisvárosban, Offenburgban egy 24 éves nőt erőszakolt meg egy migráns szombaton – erről írt a Baden Online. Az internetes portál szerint az elkövető Közép-Afrikából származik; a nyomozás jelen állása szerint hajnali három óra körül a pályaudvar környékén figyelt fel későbbi áldozatára. Néhány száz méteren keresztül követte, majd a gyalogos felüljárón rátámadt. A férfi megerőszakolta a nőt, elvette mobiltelefonját, majd elmenekült.
 
Az áldozatnak egy arra járó autós sietett a segítségére és értesítette a rendőrséget. A tettest a rendőrség a közelben elfogta. Kihallgatás után pedig erőszak és rablás vádjával letartóztatták.
 
Több fiatalt is megerőszakoltak 

A Stuttgarter Zeitung egy másik Baden-Württemberg tartománybeli esetről számolt be. Tübingenben a hétvégén egy egyetemistát erőszakolt meg egy férfi. A 21 éves lány szombat hajnalban, fél négy körül a diákklubból tartott hazafelé a közeli kollégiumba, amikor ki akarta nyitni a bejárati ajtót, egy ismeretlen férfi hátulról lefogta és lehúzta róla a ruhát. A lány megpróbált ellenállni, és beleharapott támadója nyakába, hiába. A rendőrség egy 30-40 év közötti, sötét bőrű, sötét hajú, vékony testalkatú férfi ellen indított nyomozást.

Egy 12 éves kislány egy hete vált erőszak áldozatává Észak-Rajna-Vesztfáliában – az esetről főként a helyi portálok írtak. A beszámolók szerint a kislány épp hazafelé tartott Mülheimből az elővárosi vonaton, amikor egy migráns követni kezdte, majd az egyik megálló mögött, az esseni zsidó temetőben brutálisan megerőszakolta. A gyerek az édesanyjának mesélte el az esetet. A kislánynak már korábban, a Mülheim belvárosában lévő bevásárlóközpontban is feltűnt a férfi, így pontos személyleírást adott róla. Eszerint egy ázsiai, barna hajú férfi az elkövető.

Egyre nagyobb a krízis 

Egy tanulmány szerint Németországban a növekvő bűnözés összefügg a tömeges bevándorlással – az AfD észak-rajna-vesztfáliai frakciójának vezetője nyilatkozta az M1-nek. Markus Wagner azt mondta: a tartományban például naponta három késes támadás történik. Az elkövetők 50-60 százaléka migrációs hátterű.

A politikus szerint a krízis egyre nagyobb, mivel egyre nő azoknak a száma, akik illegálisan tartózkodnak Németországban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ