Cropped landscape
Külföld
Morvai Krisztina: Juncker úr, nem hagyjuk zsarolni magunkat!
2018-05-0216:16
Jean-Claude Juncker, jogállamiság, költségvetés, Európai Unió, Morvai Krisztina, 7. cikkely
Juncker úr, nem hagyjuk zsarolni magunkat! - így reagált Morvai Krisztina azt követően, hogy az Európai Bizottság elnöke szerdán hivatalosan is bejelentette: a „jogállamisághoz" fogják kötni az EU kohéziós/felzárkóztatási pénzeit. Az Európai Parlament független képviselője szerint Brüsszel nyilvánvalóan így akarja megbüntetni Magyarországot és Lengyelországot a migrációellenes politikájuk miatt. 
Morvai Krisztina Facebook-bejegyzésében emlékeztet: e két ország ellen folyik a hírhedt 7. cikkely szerinti eljárás a "jogállamiság megsértése" miatt.
Nincs gond - szerintük - a jogállamisággal például Spanyolországban, ahol százszámra verhette véresre a rendőrség a katalánokat, de Magyarországon sem jelentettek problémát a szemkilövetések az EU számára, hiszen akkor még "mertünk kicsik lenni", ahogy azt elvárták tőlünk...
- fogalmaz Morvai Krisztina, aki Juncker urat és egyúttal az európai választópolgárokat szólította meg egyperces felszólalásában EU-pénzekről szóló brüsszeli vitában. 
Mint arról mi is beszámoltunk, az Európai Bizottság a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket a következő hétéves költségvetési időszakban (2021-2027). Az újonnan javasolt eszköz lehetővé teszi az unió számára, hogy "felfüggessze, csökkentse vagy korlátozza az uniós finanszírozáshoz való hozzáférést a jogállamiságot érintő hiányosságok jellegével, súlyosságával és hatókörével arányos módon". 
Facebook/Youtube
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ