Cover
Külföld
Most kezdhetünk igazán aggódni a terrortámadások miatt
2018-05-0211:57
Catherine De Bolle lett az Europol új vezetője, ez pedig nagy problémát jelenthet Európára nézve. Kedden új vezetője lett az Európai Rendőrségi Hivatalnak, az Europolnak, mégpedig Catherine De Bolle személyében. Ő lett ezzel az első női vezetője a szervezetnek, ám van egy óriási probléma: többen úgy vélik, De Bolle teljesen inkompetens, nem a legmegfelelőbb jelölt a feladat ellátására.
Ő volt ugyanis a belga rendőrség főparancsnoka a 2015-ös párizsi terrortámadások idején, mely során 137 ember életét vesztette. A támadást részben Brüsszelben tervelték ki, négy hónappal később pedig robbantottak is a belga fővárosban. Ez a merénylet további 35 ember életét követelte. 
 
A belga rendőrség élén végzett gyatra munkájából kiindulva – mind az Europolnál, mind pedig más európai biztonsági szolgálatnál – több hivatalnok is erősen szkeptikus De Bolle személyét illetően, hiszen most az a feladata, hogy összesen 27 országban koordinálja a terrorelhárítást. 

Kudarcot vallott abban, hogy megfelelően koordinálja Belgium rendőri erejét. Így aztán érdekes belegondolni, hogy európai szinten vajon mitől lesz sikeresebb.
További nem túl biztató jellemvonása De Bolle-nak, hogy nem tűri a kritikát. Mikor szembesítették azzal, mennyire inkompetensnek mutatkozott rendőrfőnökként, nemes egyszerűséggel azzal védekezett, hogy Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában is történtek terrortámadások.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ