Cropped landscape
Sport
A Liverpool a másik döntős
2018-05-0312:34
A Liverpool lesz a Real Madrid ellenfele május 26-án a labdarúgó BL-döntőben. Az angolok az 5-2-es hazai győzelem után ugyan a visszavágón 4-2-re kikaptak az olasz AS Romatól, de 7-6-os összesítéssel Jürgen Klopp csapata jutott a kijevi fináléba.
Hiába győzött hazai pályán 4–2-re a Roma, kevés volt ahhoz, hogy bejusson az elitsorozat döntőjébe, így az angol csapat lesz majd a Real Madrid ellenfele.
 
Jürgen Klopp őrületesnek nevezte a 7–6-os összesített végeredményt.

 „Ez volt az első alkalom, amikor nem játszottunk olyan jól, mint amilyen jól tudunk, ezért szükségünk volt szerencsére is. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az egész BL-ben nyújtott teljesítményünket nézve megérdemeltük a döntőbe jutást. De ha hosszabbításra került volna a sor, nem tudjuk, mi történhetett volna” 
– mondta az FC Liverpool menedzsere.
 
A Roma vezetőedzője szerint megérdemelték volna a továbbjutást.
 
„Azt gondolom, hogy ez egy remek este volt. Többször is visszajöhettünk volna a játékba, leginkább a második félidőben. Volt néhány nehéz percünk, és sok időt elvesztegettünk a reklamálással is. Amit a videóbíró adhatott volna nekünk, azt el is vehette volna. A Liverpool remek játékot mutatott, nagyszerű csapat” 
– nyilatkozta Eusebio di Francesco.
 
A párharcban összesen 13 találat esett, ami rekordnak számít a BL-elődöntők történetében.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ