Cropped landscape
Külföld
Alex Soros őrültnek nevezte Orbán Viktort
2018-05-0316:06
soros györgy, Alex Soros, orbán viktor, NGO, migráció, Nyílt Társadalom Alapítványok
Terjedelmes írás jelent meg nemrég a ynetnews.com-on Miért gyűlölik Soros Györgyöt címmel. A cikket szemléző Figyelő azt írja, a szerző látványosan végig a Soros-hálózat tevékenységét próbálja folyamatosan fényezni egy, a milliárdos fiával, Alex Sorossal, a hálózat várható trónörökösével folytatott beszélgetésre alapozva.
A ynetnews.com írása már szinte kellemetlenül behízelgő a milliárdos tőzsdespekuláns számára. A cikk szerzője úgy fogalmaz, 

Soros egy “rendkívül nagylelkű filantróp”, aki mégis a világ egyik leggyűlöltebb embere. “Gyűlölik azokért az ügyekért, amelyeket támogat, gyűlölik a véleménye miatt, gyűlölik mert zsidó” 
- írja az izraeli portál. Majd hozzáteszi: ugyanezen okokból gyűlölik Izraelben is.
 
Nehéz elképzelni, hogy a zsidó államban valóban a zsidósága miatt gyűlölnék Sorost, az viszont egyértelmű, hogy a magyar kormánynak miért vannak fenntartásai a milliárdos hálózatával szemben. Nem a származása miatt, hanem azért, amit például a világhírű szociológus professzor Frank Füredi is többször kifejtett már: 

Soros és szervezetei az egész világon Istent játszanak, mindezt a legcsekélyebb felhatalmazás nélkül. 
A cikk szerzője, miközben áldozatként akarja beállítani Soros Györgyöt, akit a világnézete és származása miatt üldöznek, szándékosan megfeledkezik arról, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns - akit ő filantrópnak nevez - világszerte erőszakosan kényszerítené rá az emberekre saját világnézetét. Ha kell, “civiljei” addig fűtik a hangulatot egy országban, míg ki nem tör egy ukrajnai Majdan, aminek romjain rabul ejtik az új kormányt, máshol elfoglalják az igazságszolgáltatást, mint Romániában, de beszivárognak az üzleti életbe is bármikor. Mindezt a nyitott társadalom szent célja érdekében. Hogy közben sok egyszerű, megvezetett gyalog Soros sakktábláján valóban hátrányos helyzetű gyermekeken segít, az nem menti fel a hálózatot az agresszív, minden felhatalmazást nélkülöző politikai beavatkozásaitól szuverén országok belügyeibe. 
 
A legfrissebb hírek szerint a hálózat továbbra is rendkívül tevékeny a különböző államok szuverenitásának csorbításában. Csak két újdonság a közelmúltból: 

  • a judicialwatch.org nemrég arról cikkezett, hogy egy Soros által finanszírozott csoport olyan telefonos applikációt fejlesztett ki az Egyesült Államokban, melynek segítségével az illegális bevándorlók elkerülhetik a szövetségi hatóságokat 

  • a onenewsnow.com írása szerint Soros komoly pénzekkel támogatja azokat a bevándorlást segítő szervezeteket is, amelyek az Egyesült Államok-Mexikó határon tevékenykednek. 
A ynetnews.com cikke sokat hivatkozik egy a milliárdos tőzsdespekuláns fiával, és nem mellesleg a Nyílt Társadalom Alapítványok alelnökével, Alexander Sorossal való beszélgetésre. 

Egyre többen úgy vélekednek, hogy Alexander Soros örökölheti majd a trónt, hogy tovább folytassa a társadalmak nyitottá változtatásáért folytatott szent háborút. Az mindenesetre árulkodó, amikor a cikk szerzője elmeséli, hogyan kerültek kapcsolatba Alexanderrel: pár hónapja egy interjút akartak kérni a dinasztia idősebb tagjától, mire ő fiát javasolta saját maga helyett. 
 
Úgy tűnik, Alexander Soros valóban készül arra, hogy átvegye az alapítványhálózat elnöki posztját, és meg is kezdte rágalomhadjáratát a magyar kormánnyal és a magyar nyilvánossággal szemben. 

“Olvastam mit mondanak róla (Soros Györgyről - a szerk.) Magyarországon. Úgy írják le őt, mint egy nemzetközi zsidó összeesküvés létrehozóját” - állítja a valóság tökéletes ellentétét Alexander. 
Aztán felmondja jótanulóként a leckét, mintha csak a Tavares- vagy a Sarghentini-jelentésből, vagy egy Daniel Cohn-Bendit beszédből idézne: Magyarországon nincs ellenzék, nem szabad a sajtó, a magyar fiatalok számára pedig nincs jövőkép. 
 
A 2,8 millió magyar által megválasztott miniszterelnökről pedig elmondja, hogy

“már nem viselkedik racionálisan”, szerinte “megőrült, és mániákussá vált”. 
Mondhatnánk persze, hogy ez egy magánvélemény, de itt mégiscsak arról van szó, hogy olyasvalaki nevezi Magyarország miniszterelnökét őrült mániákusnak, aki annak a szervezetnek az elnökvárományosa, amely masszív pénzeket önt a Magyarországon tevékenykedő kormányellenes NGO-kba.

Figyelő 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ