Cropped landscape
Külföld
Fidesz-KDNP EP-s képviselőcsoportja: Több tiszteletet a kommunizmus áldozatainak
2018-05-0315:14
Fidesz-KDNP, Jean-Claude Juncker, Karl Marx, kommunizmus, Európai Néppárt
Felháborító, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond Karl Marx születésének 200. évfordulóján, ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja felszólítja a luxemburgi politikust, hogy mondja le részvételét az eseményen. Több tiszteletet a kommunizmus áldozatainak! - írta a képviselőcsoport csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. 
Mint írták, a marxizmus ideológiája világszerte tízmilliók halálához és százmilliók életének megnyomorításához vezetett. A kommunizmus szellemi atyja születésének ünneplése ezen áldozatok emlékének megcsúfolása - húzták alá. 
Kifejezetten felháborító ez azon tagállamok állampolgárai számára, akik évtizedekig kommunista diktatúrák alatt szenvedtek. Ellenezzük tehát a bizottsági elnök támogató részvételét az ünnepségen, különös tekintettel arra, hogy az Európai Néppárt - Juncker pártcsaládja - a kommunizmus és a nácizmus bűneinek uniós szintű elítélésért küzd
- fogalmaztak. 
    
A tájékoztatás szerint Marx Károly szülőhelyén, a németországi Trierben több száz megemlékező rendezvényt tartanak a héten. Pénteken egy 5 és fél méter magas bronzszobrot avatnak, melyet a Kínai Népköztársaság adományozott a városnak, valamint aznap nyílik meg a Marx életművéről szóló kiállítás, amelyen a tervek szerint beszédet mond Juncker bizottsági elnök. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ