Cropped landscape
Belföld
Kocsis Máté: A leszavazott alkotmánymódosítás ismét benyújtásra kerül
2018-05-0320:06
Meglepetésként ért és megtisztelő ezt a hatalmas frakciót vezetni. Külön megtisztelő volt, hogy a frakciótagok ellenszavazat nélkül támogattak. Úgy érzem készen állok erre a feladatra és a legjobb tudásom szerint rászolgálni erre a kapott bizalomra - mondta Napi aktuális című műsorunkban Kocsis Máté. A Fidesz új frakcióvezetője beszámolt a csütörtöki frakcióülés részleteiről is. Elmondta, hogy alkotmánymódosításra illetve a Stop Soros törvénycsomag tárgyalására is készülnek. 
A frakcióvezető értékelte az elmúlt esztendőket is, amikor Józsefváros polgármestere volt:

Nagyon szerettem az elmúlt 12 évet, amit városvezetőként töltöttem el Józsefvárosban. Talán nem veszik szerénytelenségnek, hogy szép eredmény van mögöttünk, de természetesen sok feladat vár az utódra is.  
A kormány célja továbbra is a keresztény kultúra megőrzése, a határvédelem, a családok erősítése, illetve a csütörtöki frakcióülésen döntöttek arról is, hogy a teljes foglalkoztatottságot is célkitűzéseik között tartják számon - hangsúlyozta Kocsis Máté. 

A frakció egyik kérése az volt, hogy a 2016-ban leszavazott alkotmánymódosítás ismét kerüljön benyújtásra: 
A Választási Bizottság után a Kúria is úgy döntött, hogy majdnem ötezer levélszavazatot érvénytelennek minősítettek, mert nem eredeti borítékban küldték vissza. Könnyen lehet, hogy ez egy mandátumába került a Fidesz-KDNP-nek. 
 
Kocsis Máté ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:
Én is ezt gondolom, ebből az következik, hogy minden ilyen választás körüli generált vitában a legnagyobb sérelmet  kormányzó pártok szenvedtek. Mivel levélszavazatokról van szó jó eséllyel feltételezzük, hogy a nagy része az bizony ránk esett volna. 
A frakcióvezető a további tervek kapcsán hozzátette, megkezdik a STOP-Soros tárgyalását is.
 
A már benyújtásra került STOP-Soros törvénycsomagnak a tárgyalása is meg fog kezdődni. Várjuk a módosító javaslatokat hozzá, az alapszöveg mindenki számára ismert - mondta. 

Hozzátette:
 
Ez egy nagy érdeklődésre számot tehető és izgalmas vita lesz, viszont az álláspontok ebben az ügyben is változatlanok. Az ország biztonságának kérdését érintő ügyről van szó. 
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ