Cropped landscape
Külföld
Százötven migráns támadt négy rendőrre, hogy kiszabadítsák társukat + VIDEÓ
2018-05-0312:01
Mintegy 150 migráns támadt rá néhány kiérkező rendőrre egy német kisvárosban, mivel a bevándorlók meg akarták akadályozni egy togói származású társuk kitoloncolását. A hatóságok szerint ebben az esetben nem volt más választásuk, szabadon engedték a férfit.
Miután a német szövetségi bevándorlási hivatalnál megszületett az ítélet egy togói migráns kitoloncolásával kapcsolatban, a rendőrök két autóval vonultak ki a helyi migránsszálláshoz – írja rendőrségi forrásokra hivatkozva a Deutsche Welle.
 
A kitoloncolás hírére 150 migráns jelent meg, akik körbevették a rendőröket és követelték a társuk szabadon engedését. Az eset hétfő reggel történt a Nürnberg és Stuttgart között fekvő Ellwagenben.

A rendőrök egy 23 éves togói fiatalembert akartak magukkal vinni, hogy kitoloncolják az országból. A migránsok rövid időn belül igen erőszakosan kezdtek viselkedni: először csak a rendőrök autóját rongálták meg, majd 150-en a rendőröket kezdték el ütni-verni és aztán azt mondták, hogy abbahagyják a további bántalmazást, ha elengedik társukat.
 
Nagy agresszívak voltak és arra utasítottak minket, hogy hagyjuk ott a férfit – számolt be az esetről az egyik rendőr.

A rendőrök a saját testi épségüket féltve megkérték a biztonsági őrt, hogy a saját kulcsával nyissa ki a togói migránsra rakott bilincset, aki ennek eleget is tett. A rendőrök elmondták az esettel kapcsolatban, hogy olyan gyorsan vált forróvá a helyzet, hogy idejük sem volt erősítést kérni.
 
A német pártok egyöntetűen elítélték az esetet, vizsgálatot és a felelősök megbüntetését követelték.
 
A német dpa hírügynökség megszólaltatta a kivezényelt rendőrök vezetőjét is, aki elmondta, hogy büszke beosztottjaira, akik az erőszakos támadás ellenére is meg tudták őrizni hidegvérüket.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ