Cropped landscape
Gazdaság
A magyar gazdasági növekedés magasabb, mint az eurózónán belüli
2018-05-0413:22
A magyar gazdaság helyzetéről Pesuth Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok igazgatója beszélt. Az M1-en ismertetett elemzésében Pesuth Tamás rámutatott arra, hogy Magyarországon jelentős gazdasági szerkezetváltás történt.
Kifejtette, a magyar kormány előrejelzésében lévő GDP-számok magas gazdaságpolitikai várakozásokat jeleznek, és fontos szempont, hogy a gazdasági növekedésből a lakosság és a vállalatok mit éreznek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar gazdaság növekedése belső és külső egyensúly mellett történik, a 2010-es kormányzati ciklus óta költségvetési egyensúly van, és szerinte a GDP-arányos államadósság csökkenési tendenciáját tartani lehet.

Emlékeztetett arra, hogy az államadósság szerkezeti átalakuláson ment keresztül, mostanra növekedett a nemzeti tulajdonban lévő adósságállomány aránya, így a kifizetett kamat nagy valószínűséggel itt kerül felhasználásra.

Pesuth Tamás szerint új szakasz jön a magyar gazdaságtörténetben, várható, hogy versenyképességi és növekedésfokozási fordulat lesz, az egyes gazdaságpolitikai intézkedéseket ez alá rendelik.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ