Cropped landscape
Külföld
Egy svéd párt kiutasítaná azokat a migránsokat, akik nem hajlandóak integrálódni
2018-05-0415:10
A bevándorlásellenes Alternatíva Svédországnak párt alapítója és elnöke, Gustav Kasselstrand szerint a multikulturalizmus modellje totális kudarcot vallott. Azt szeretné elérni, hogy vizsgáljanak felül minden, az országban 2000 után kiadott letelepedési engedélyt és menedékkérelmet-  írja az Origo.
A fiatal, alig 30 éves politikus következetesen támadja hazája rendkívül liberális migrációs politikáját - írja a Dreuz.info című francia hírportál.
Szerinte a multikulturális társadalomról szőtt álmoknak köze sincs a valósághoz, ugyanis ilyesmit lehetetlen létrehozni, és teljesen világos, hogy a gyakorlatban nem működik.
Véleménye alapján

nem lehet egy ország határain belül több millió teljesen különböző hátterű, etnikumú és vallású embert együttélésre kényszeríteni.
A harmonikus együttlét helyett a konfliktus állandósult, ezért a multikulturális modell alkalmazása egyértelműen kudarccal végződött.

A probléma forrása természetesen a migráció.

Kasselstrand kifejtette, hogy pártjának soha nem lesz integrációs programja, és a beilleszkedni nem hajlandó bevándorlóknak egy repülőjegyet kellene venni.
Ennek érdekében ő szorgalmazza, hogy vizsgáljanak felül minden 2000 után kiadott letelepedési engedélyt és menedékkérelmet, azokat a migránsokat, akik nem integrálódtak, vagy nem törvényesen élnek az országban pedig kiutasítaná.

A skandináv államban szeptember 9-én lesznek parlamenti választások.

Svédországot jelenleg egy erősen bevándorláspárti szociáldemokrata-zöld kormánykoalíció vezeti, amely a migráns hátterű, állampolgárságot kapott szavazóknak köszönheti a többségét. Ha a 2014-es parlamenti választásokon kizárólag a született svédek szavazhattak volna, akkor a jobboldal szerezhetett volna többséget.

Jelenleg a fiatalok körében két bevándorlásellenes párt a legnépszerűbb, a Svéd Demokraták és az Alternatíva Svédországnak. Soraya Post európai parlamenti képviselő, a Svéd Szociáldemokrata Párt politikusa mindkét hazafias politikai tömörülést betiltaná még a választások előtt.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ