Cropped landscape
Külföld
Brit politikus: Orbán csak a szokásos dolgát végzi, amikor a magyarokat képviseli
2018-05-0518:45
Konzervatív Párt, Nigel Evans, orbán viktor, Jean-Claude Juncker
A brit Konzervatív Párt parlamenti képviselője, Nigel Evans egy interjúban arról beszélt, rossz vége lesz annak, ha az "arctalan" brüsszeli bürokraták továbbra is nagyképűen, alá- és fölérendeltségi viszonyok keretében tekintenek az unió keleti blokkját alkotó nemzetekre. 
A 888.hu szemlézte az Express című brit lap interjúját, melyben Evans kifejti, ha a gőgös brüsszeli politikusok végleg szét akarják verni az Európai Uniót, akkor folytassák csak tovább áldásos tevékenységüket, mert az unió keleti blokkját kitevő nemzetek lakosainak előbb-utóbb elegük lesz. 
 
"A lengyel emberek nem fogják tűrni, hogy megmondják nekik, mit kell tenniük és hogyan. Az Isten szerelmére, őket már egyszer iga alá hajtotta egy másik ország, mégis kitörtek belőle" - hangsúlyozta.
De a magyarok ugyanilyenek. Orbán csak a szokásos dolgát végzi, amikor a magyar népért szólal fel
- fejtette ki, majd hozzátette: 

jobban tennék az "arctalan" brüsszeli bürokraták, ha többet nem néznék le ezeket az országokat.
Mindemellett Evans szerint érthető, hogy Jean-Claude Juncker miért retteg a Brexittől, hiszen ha a kiválás sikeres lesz, az akár precedenst is jelenthet a többi tagországnak. 
 
"Ha én lennék Juncker, megvizsgálnám azokat az okokat, kiváltó tényezőket, amik miatt ennyire boldogtalanok egyes tagországok az Európai Unióban. De azt hiszem, Junckernek ez az üzenet nem jön át" - mondta a politikus.

Express/888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ