Cropped landscape
Külföld
Illegális vízumkereskedéssel foglalkozott Nagy-Britannia pakisztáni belügyminiszterének családja
2018-05-0613:40
A szigetország újdonsült belügyminiszterétől, a pakisztáni származású Sajid Javidtól magyarázatot várnak a brit választók.
A pakisztáni gyökerekkel rendelkező Sajid Javid csupán alig több, mint egy hete lett kinevezve Nagy-Britannia belügyminiszterének, miután elődje, Amber Rudd benyújtotta lemondását azt követően, hogy az illegálisnak minősített bevándorlók kitoloncolásának belügyminisztériumi gyakorlatával kapcsolatban akaratlanul ugyan, de félrevezető tájékoztatást adott a londoni alsóháznak.

Azonban sajtóértesülések szerint Javid igencsak kellemetlen helyzetbe került, miután kiderült, hogy a bevándorlással kapcsolatos ügyekben is komoly hatáskörrel bíró pakisztáni belügyminiszter családja a '90-es évek óta illegális vízumkereskedéssel foglalkozott, melynek keretében pakisztáni migránsokat vertek át, akik tetemes összegeket fizettek azért, hogy Nagy-Britanniába költözhessenek.
 
A hírek szerint Javid két családtagja szervezte alapvetően a simlis ügyleteket, amelyek többnyire hamis diákvízumokból vagy előre megszervezett, házassági alapon történő letelepedési engedélyek voltak. Azonban a megvásárolt papírok és a hozzájuk rendelt lehetőségek soha sem jutottak el a szigetországba vágyó pakisztániakhoz. 
Magyarán Javid családtagjai saját honfitársaikat átverve kerestek busás összegeket.
Az elképesztő hírek nemcsak Javid előkelő kormányzati pozíciója miatt kínosak, hanem azért is, mert a pakisztáni származású politikust a brit kormány leplezetlenül azért kérte fel belügyminiszteri posztjára, hogy demonstrálja, mennyire megbecsüli a bevándorlásnak köszönhető sokszínűséget.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ