Cropped landscape
Külföld
Összeverekedett több száz migráns egy Szaloniki melletti menekülttáborban
2018-05-0713:45
migráció, Görögország, Szaloniki, verekedés, menekülttábor, Frontex
Összeverekedett több száz migráns hétfőre virradóan egy menekülttáborban az észak-görögországi Szaloniki mellett. Az összecsapásokban megsebesült hat ember, négyet pedig őrizetbe vettek a hatóságok - közölte a rendőrség. 
A 250 fősre duzzadt verekedés úgy kezdődött a Lagadikia falunál lévő táborban, hogy szíriaiak egy csoportja asszonyaik zaklatásával vádolta meg algériaiak egy csoportját. Az emberek késekkel és deszkákkal estek egymásnak. 
    
Az európai uniós határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) egy hete azt közölte, hogy a megelőző 4-5 hétben nőtt a szabálytalan határátlépések száma az EU-s külső határ égei-tengeri szakaszán. A megelőző időszakhoz képest 17 százalékkal többen érkeznek Törökországból a görög szigetekre. Ennek az az oka, hogy többen érkeznek Törökországba Iránból, Irakból és Szíriából. 
    
De a fő migránsútvonal most már a szárazföldi határon át vezet Törökország és Görögország között. Emiatt túlzsúfolttá váltak az észak-görögországi menekülttáborok, ami nagyobb feszültséghez vezet a táborlakók között. A lagadikiai táborban például több mint 600-an vannak elszállásolva, miközben a létesítmény csak 360 személyes.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ