Cropped landscape
Külföld
Ugandában tárgyal Hölvényi György a migrációs válság elleni fellépésről
2018-05-0716:13
Ugandába utazik hétfőn Hölvényi György, ahol az ország migrációval kapcsolatos intézkedéseit, valamint az uniós segélyprogramok végrehajtását tanulmányozza a néppárti képviselő: a Fidesz politikusa az Európai Parlament fejlesztési bizottság hivatalos küldöttségének tagjaként utazik az afrikai országba.
A magyar néppárti politikus és a többpárti küldöttség Uganda fővárosában tárgyalásokat folytat Ruhakana Rugunda ugandai miniszterelnökkel, valamint Hilary Onek menekültügyi miniszterrel.
 
Hölvényi Észak-Ugandában találkozik a dél-szudáni polgárháború következtében az országba érkezett menedékkérőkkel, továbbá a képviselők ellenőrzik a menekültek támogatására helyben indított uniós finanszírozású segélyprogramok végrehajtását.
 
Uganda számára fokozott gazdasági és humanitárius terhet jelent az országban tartózkodó 1.4 millió dél-szudáni menekült ellátása. Az ország stabilitásának megőrzése és a migrációs folyamatok kezelése érdekében hatékony európai és nemzetközi segítségnyújtásra van szükség a régióban, amely az EP-küldöttség tárgyalásainak fő témája lesz a program során.

Magyar Hírlap Online
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ