Cropped landscape
Belföld
Hidvéghi Balázs: A tüntetések az ellenzéket bírálják
2018-05-0820:34
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója volt Napi aktuális című műsorunk vendége. Elmondta, hogy a Kossuth téri megmozdulások elsősorban az ellenzék munkáját bírálják és továbbra is ellenzékváltó a hangulat. A Fidesz kommunikációs igazgatója továbbá hangsúlyozta a szavazás végeredményét tekintve a Fidesz-KDNP az egyetlen politikai erő, akit bármilyen sérelem is ért.

Hidvéghi Balázs az ellenzéki tüntetést inkább paródiába hajló megmozdulásnak tekinti. Ezzel a parlament alakulását nem tudták befolyásolni. 
 
Arra a kérdésre, hogy négy évig demonstrációk kíséretében fognak-e kormányozni, azt felelte: 

Mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, tehát ha egy tüntetésen szeretné ezt megtenni, ahhoz is joga van. Mindig csak azt kérjük, hogy békésen tegyék ezt. 
Hozzátette, a megmozdulások az ellenzékkel való elégedetlenség miatt vannak, ez egy ellenzékváltó hangulat, ami a kampány alatt is érzékelhető volt. Groteszknek nevezte, hogy ezzel szemben ellenzéki politikusok luftballonokkal jelen voltak az eseményen, miközben ellenük szól. 
 
134 mandátum helyett 133-at eredményezett a kormányzópártnak a Kúria. Ezzel kapcsolatban Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott: 

A Fidesz frakció álláspontja, hogy egy súlyos beavatkozás történt a választás végeredményébe. Ha arról beszélünk, bárkit ért-e sérelem ezen a választáson, egyértelműen látszik, hogy egyetlen ilyen politikai erő van és az a Fidesz-KDNP. Gyakorlatilag egy mandátumot vettek el a szavazóinktól, tőlünk. 
Az új Országgyűlés napirendre tűzi a STOP Soros törvénycsomagot, ami esetlegesen uniós kötelezettségszegési eljárást vonhat maga után legalábbis a Financial Times brit lap szerint. 

A kötelezettségszegési eljárás önmagában nagyon sokat nem jelent, ez egy rutin eszköz. Sokkal fontosabb a bevándorlás problémája, ami konkrétan veszélyezteti Magyarország nemzetbiztonságát
- hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ