Cropped landscape
Külföld
London muszlim polgármestere továbbra sem látja be, hogy megbukott
2018-05-0817:48
Sadiq Khan már Theresa May brit miniszterelnököt hibáztatja azért, mert csatatérré változott az általa vezetett főváros.
Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere ismét másra keni az általa elkövetett hibákat: most épp a kormányzatot hibáztatja azért, amiért elszabadult a pokol a fővárosban. 
 
Óriási felháborodást okozott Londonban, hogy a brit főváros a hétvégén ismét vérfürdők helyszíne volt. Múlt hétvégén London utcáin fényes nappal lövöldöztek és embereket késeltek meg. A Harrow nevű kerületben először egy 13, majd egy 15 éves fiatalt támadtak meg ebédidőben. Alig néhány órával a brutális események után New Crossban, Délkelet-Londonban volt lövöldözés. Ekkor egy 22 éves fiatalembert lőttek le. 
 
A főpolgármester szerint a londoni rendőrség túlterhelt, emiatt nem tudják megállítani a városban zajló bandaháborúkat. Sadiq Khan szerint a brit kormány felelős az elszabadult erőszakért, érvelése szerint a rendőrségnél végrehajtott reformok miatt nem tudják felvenni a harcot az utcai bandákkal.

Számomra az a legfontosabb, hogy a londoniak biztonságban legyenek
– mondta a pakisztáni származású polgármester, akinek regnálása alatt több terrortámadás, csak az idén pedig 62 gyilkosság történt.
 
Emlékezetes, Sadiq Khan volt az, aki a sorozatos merényletek után azt mondta, hogy a terrortámadások a nagyvárosok mindennapjainak részét képezik.
A tervek szerint 45 millió fonttal támogatnak majd egy alapot. Úgy vélik, hogy az összegnek köszönhetően a fegyveres utcai bandák kevésbé lesznek majd aktívak, hiszen a jövőkép nélküli fiatalok nem csatlakoznak majd ezekhez a galerikhez.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ