Cropped landscape
Belföld
Szanyi Tibor: Akik ebbe a pofonba belevezették az MSZP-t, most álljanak félre egy időre
2018-05-0820:31
mszp, bukás, szanyi tibor, napi aktuális
Akik ebbe a pofonba belevezették az MSZP-t, most álljanak félre egy időre - jelentette ki a párt európai parlamenti képviselője Napi aktuális című műsorunkban. Szanyi Tibor azt nem fejtette ki bővebben, kikre értette a választási vereség után azt, hogy az MSZP "élősködőket vett a nyakába". A politikus hozzátette: ő vállalná, hogy kivezeti a szocialistákat a válságból.
Szanyi Tibor úgy fogalmazott, hogy a MSZP-P vezérkara felelős a választási eredményért. 

Ők azt vállalták, hogy sikerre viszik. Ez a siker nem jött össze, le is mondott az egész elnökség.
Szerinte nem lehet megnevezni egyetlen okot a választási eredményért, de a legsúlyosabb hiba, hogy úgy kötöttek egyezséget a Demokratikus Koalícióval, hogy nem ragaszkodtak a közös listához. 

Ennél fogva ez egy ilyen amorf, megfelezett valami lett és eltérő célok vezérelték a pártokat. Ott volt bekódolva a bukásnak a kockázata
– fejtette ki.

A pártelnöki ambícióival kapcsolatban hozzátette:
Ha lesz olyan, aki ehhez a helyzethez alkalmazkodni tud, tehát igen jó válságmenedzser - mert válságban vagyunk, azért ezt lássuk be - akkor szíves örömest beállok mögé. Ha nincs ilyen jelölt, akkor állok rendelkezésre
-mondta.

Hozzátette, hogy kizárásos alapon gondolkodik és azok, akik ebbe a pofonba belevitték az MSZP-t, ne nagyon jelentkezzenek.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ